Zoek
Sluit dit zoekvak.

Poeth afzuiging met Z-conveyor en container belading

Poeth afzuiging met Z-conveyor en container belading.
16 sep 2020  |
Poeth leverde onlangs een complete onstoffingsinstallatie voor een zaden productiebedrijf.

Er wordt vanuit de gehele fabriek dusdanig veel stof afgezogen dat dit afgevoerd wordt in schroef containers. In grote lijnen bestaat het systeem uit :

  • 1 stuks Z-Conveyor met 4 x schuifafsluiter
  • 4 stuks container aandocksysteem
  • 4 stuks schroefcontainer
  • 1 stuks 195 m2 cyclonerend filter met buffer in explosievaste uitvoering voorzien van roterende uitdraagbodem voor met name het lichte stof
  • 1 stuks 51 m2 cyclonerend filter met buffer en dubbele schroef uitdraagbodem voor met name het zware stof (hoog zand aandeel)

Cyclonerende slangen filters:

Aangezien het opgezogen stof een substantieel deel zand bevat zijn diverse delen in slijtvast Hardox uitgevoerd.

De filters zijn voorzien van slangen welke d.m.v. persluchtreiniging zeer efficiënt gereinigd worden. Een delta-P meting zorgt ervoor dat er niet onnodig afgeblazen wordt en dus geen onnodig verlies van perslucht. 

Het gehele systeem voldoet aan de Atex normering. Het filter met roterende uitdraagbodem is drukstootvast en voorzien van explosie breekplaten. Aan de onderzijde zijn explosie doorslagzekere sluizen voorzien.

In het afzuigleidingwerk is verder nog een explosie terugslagklep gemonteerd. Hierdoor kan een mogelijke explosie alleen op gecontroleerde wijze veilig afgevoerd worden.

Z-Conveyor

De Z-Conveyor voert het product, discontinue met hoge capaciteit, richting de schroefcontainers. Door de hoge capaciteit hoeft de Z-Conveyor niet de gehele tijd te draaien. Ook al is de snelheid laag van de Z-Conveyor is het belangrijk niet onnodig lang te draaien.

Beladingsbalgen

De beladingbalgen sluiten stofvrij aan op de schroef containers.

Schroef container

Elke container is voorzien van een bovenliggende schroef, welke het product talud bij inlaat “uitsmeert” over de gehele container. Hierdoor ontstaat een maximale vulling en dus minimale transportkosten. 

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...