Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verpakkingslijn met luchtdichte verpakkingen voor bekend chocolademerk

Verpakkingslijn met luchtdichte verpakkingen voor bekend chocolademerk
6 apr 2023  |
Een tijdje geleden werkte Ausloos een verpakkingslijn uit voor het luchtdicht verpakken van de producten van een belangrijk Belgisch chocolademerk. Benieuwd hoe ze te werk gingen? Ontdek het in dit artikel.

Luchtdicht verpakken van chocoladedruppels

De klant wilde specifiek een verpakkingslijn om chocoladedruppels te verpakken in zakken die ontlucht, maar die niet volledig vacuümgetrokken, waren. Als ze volledig vacuümgetrokken zijn, zijn ze heel strak en moeilijk te stapelen. Ze moeten net voldoende ontlucht zijn zodat ze stevig en goed stapelbaar zijn zonder het product te beschadigen.

De ideale verpakkingslijn

Het resultaat was een automatische verpakkingslijn waarin luchtdichte verpakkingen met chocoladedruppels van A tot Z worden afgehandeld.

Bij deze opdracht was het uiterst belangrijk dat de zakken volledig dicht, sterk en zelfdragend waren. Voorheen werd het product verpakt in een zak en vervolgens in een doos. Hierbij moest de eindklant een doos pakken, die opendoen, een zak opensnijden en deze leeggieten. Dankzij de eenvoudige opening van de nieuwe zakken, is het nu veel makkelijker om het product in het proces te verwerken.

Concreet gaat het om zakken van 10 tot 15 kg gemaakt van polyethyleen, een monomateriaal dat gerecycleerd kan worden.

Het product wordt verpakt door de Essegi F1000 verpakkingsmachine in rvs. Het verpakkingsproces wordt gevolgd door metaaldetectie, een controleweging, printen van tekst op de zak, plaatsen van een label en een nauwkeurige stapeling. Hierbij worden afgekeurde zakken automatisch afgestoten. In totaal heeft de verpakkingslijn een lengte van zo’n 60 tot 70 meter.

Elke keer opnieuw een perfect resultaat

Aangezien kwaliteit cruciaal was bij dit project, werd er extra ingezet op testing van de verpakkingen, het gewicht, de labels, enzoverder. Zo worden de verpakkingen aan meerdere controles onderworpen om te controleren op 100% dichtheid. De labelposities worden gecontroleerd door camera’s.

Machines gebruikt in deze realisatie

• Essegi F1000 rvs verpakkingsmachine
• Dubbele Essegi nettowegers
• Winner 400 ER-stapelaar met Europack pallettransport
• Randapparatuur zoals zakkentransport, labeling, printing, metaaldetectie en controleweging

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten