Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het sterke alternatief

BEUMER
24 feb 2021  |
Het bedrijf Lafarge Zementwerke GmbH in Mannersdorf, Oostenrijk, heeft BEUMER Group de opdracht gegeven om een transportinstallatie voor alternatieve brandstoffen en grondstoffen te installeren. De klant profiteert van een optimale prijs-prestatieverhouding en de nieuwste technologie.

Voor een zuinige en duurzame werking kiest Lafarge Zementwerke GmbH voor kunststof-afval als alternatieve brandstoffen en grondstoffen in de Oostenrijkse fabriek in Mannersdorf. Toen de oude transportinstallatie na een brand in juni 2020 onherstelbaar beschadigd raakte, gaf de operator BEUMER Group de opdracht om een nieuwe, krachtigere installatie te leveren. De bestelling omvat twee Pipe Conveyors om het materiaal te transporteren. De eerste conveyer heeft een diameter van 200 millimeter en een lengte van 87 meter. De transportcapaciteit is tien ton per uur. De tweede Pipe Conveyor is 192 meter lang, heeft een diameter van 250 millimeter en een transportcapaciteit van 22 ton per uur. De hefhoogtes zijn circa 39 meter en de maximale hellingshoek is 15 graden. Er zijn ook drie buffertanks en een doseerweegschaal. Naast levering en installatie neemt het BEUMER-team ook de engineering en inbedrijfstelling op zich.

“We hebben als team de verantwoordelijken van onze oplossing kunnen overtuigen,” zegt Andrea Prevedello, CEO van BEUMER Group Austria, tevreden. Het voorgestelde ontwerp van de twee Pipe Conveyors is zodanig ontwikkeld en gepland dat de installaties zonder veel moeite kunnen worden uitgebreid en de transportcapaciteiten kunnen worden vergroot. Lafarge Zementwerke GmbH werkt al jaren succesvol samen met de systeemaanbieder. De inbedrijfstelling is gepland voor medio april 2021.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Customized material handling systems from BEUMER Group BEUMER Group is an international manufacturing leader in intralogistics in the fields of conveying, loading, palletising, packaging, sortation and distribution technology. BEUMER Group offers the right solution for...

Gerelateerde berichten