Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een effectieve optie voor moeilijk transporteerbare materialen met explosiegevaar

12 sep 2019  |
Mechanisch transport kan een effectieve optie zijn, met name voor situaties waarin zware, deegachtige of fragiele/breekbare producten moeten worden getransporteerd, evenals voor producten die een explosiegevaar vormen.

Dinnissen biedt klanten verschillende mechanische systemen met horizontaal, verticaal of diagonaal transport.

Schroeftransport

Schroeftransport is gebaseerd op een schroef die draait om producten door een systeem van pijpen te transporteren.
Dinnissen levert systemen met enkele of dubbele schroeven en zelfs concave schroeven (d.w.z. 2 tot 4 schroeven die elkaar overlappen) waarmee u producten kunt transporteren die viskeus, plakkerig of samenklonterend zijn, zoals smeerkaas, filterkoek en houtsnippers. Wij leveren schroeftransportsystemen die geschikt zijn voor het transporteren van kleine tot zeer grote hoeveelheden per uur. Voor omgevingen met strenge hygiënische eisen levert Dinnissen speciale easy-to-clean systemen, uitgerust met schroeven die eenvoudig kunnen worden verwijderd of asvrije schroeven. Een schroeftransport-systeem met een lage laadfactor is uitermate geschikt voor het transporteren van fragiele/breekbare producten.

Transportbandsystemen

Transportbandsystemen bieden het voordeel dat ze producten transporteren zonder ze te schudden. Dit maakt ze geschikt voor het transporteren van ingrediënten die kwetsbaar of plakkerig zijn of een explosiegevaar vormen. De door Dinnissen geleverde transportbandsystemen zijn zeer goed uitgelijnd, wat betekent dat de transportbanden gedurende een lange periode soepel blijven lopen. We zorgen er ook voor dat de belastingsfactor en spanning op de riemen correct zijn. In combinatie met ons assortiment handlingaccessoires op maat gemaakt voor specifieke producten (korrels, vlokken, enz.), zorgen deze systemen ervoor dat de getransporteerde ingrediënten op hun plaats blijven op de transportband, zelfs in geval van verticaal of diagonaal (tot 60°) transport.

Kettingtransport- en schijftransportsystemen

Ketting- en schijftransportsystemen zijn gebaseerd op plastic schijven die aan een ketting of kabel zijn bevestigd. Terwijl de ketting of kabel door een pijpenstelsel wordt getrokken, duwen de vrijhangende schijven de ingrediënten door het systeem. Transportsystemen op ketting- en schijfbasis zijn vooral nuttig voor het transporteren van producten die gemakkelijk slijten, breekbaar of fluidiseerbaar zijn en kunnen zeer hoge capaciteiten bereiken (tot 300 ton per uur).

Triltransport

Triltransporteurs gebruiken een buis- of gootvormig onderdeel waardoor ingrediënten worden getransporteerd met behulp van trillingen. Dergelijke systemen bevatten geen bewegende delen, waardoor ze relatief eenvoudig te reinigen zijn. Dit type transport is met name geschikt voor breekbare korrels en poeders.

Elevatoren

Voor verticaal transport zijn elevatoren het meest effectief. Dergelijke systemen zijn gebaseerd op slijtvaste containers die gemonteerd zijn op een niet-rekbare riem of duurzame ketting. Afhankelijk van de specifieke situatie kan de elevator verticaal worden uitgevoerd of in een Z- of U-vormig patroon. Elevatorbekers kunnen ook worden gebruikt voor granulaten of zeer breekbare producten. Elevator systemen zijn betrouwbaar, energiezuinig, minder gevoelig voor vervuiling en onderhoudsvriendelijk. Ze zijn geschikt voor het transporteren van ingrediënten die gevoelig zijn voor slijtage, slijtage en breuk, zoals suiker, mengvoeders, chemicaliën, krijt, zand en cement. Dinnissen kan er ook voor zorgen dat een geschikt voordoseersysteem wordt geïnstalleerd. De containers zijn verkrijgbaar in gepolijst of ongepolijst roestvrij staal, kunststof en in slijtvast staal.

Voor meer informatie:

Dinnissen BV, Sevenum (NL)
T: +31 (0) 77 – 467 35 55
E: powtech@dinnissen.nl
W: www.dinnissen.nl

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...

Gerelateerde berichten