Food Technology 2022

Food Technology 2022
Tijdens Food Technology 2022 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Bedrijven die oplossingen of innovaties ontwikkelen waarmee de voedingsmiddelenindustrie efficiënter, effectiever, duurzamer of zelfs geheel anders kan produceren worden uitgenodigd deel te nemen aan de beurs. Een tweedaags congres waarin een groot aantal branche- en kennis organisaties uit de sector lezingen verzorgen ondersteunt het evenement. Food Technology zet de volgende thema’s centraal: Fabriek van de toekomst, Duurzame en transparante keten, Food innovatie, Veilig voedsel en Food Lab.
Met nog drie maanden te gaan staat het programma voor de eerste editie van Food Technology al stevig in de stijgers. Wetenschappers van naam en faam geven lezingen over hun onderzoek, diverse organisaties (Keep food Simple, IFFI, Schuttelaars en Partners, Nederlandse Verpakkings Centrum HDN platform etc.) houden tijdens het evenement een seminar. EVMI zelf houdt een seminar over automatisering en processing in de foodsector. Als Key-Note speakers voor woensdag 2 oktober is Prof.dr. Remco Boom (hoogleraar Food Process Engineering WUR) geboekt. Hij presenteert een nieuwe manier om naar ingrediënten te kijken. Donderdag 2 december start Prof Dr. Jaap Seidel (Hoogleraar Voeding en Gezondheid VU) een pleidooi voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie. Hij vindt de manier van voedsel maken aan een grote verandering toe: gezonder en duurzamer. De organisatie van Food Technologie is in handen van Mikrocentrum en vakblad EVMI.

Date
13 apr 2022 - 14 apr 2022

Location
Brabanthallen