Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Goudsmit ontwikkelt compacte 12.000 Gauss pijpmagneet scheider in RVS behuizing

Goudsmit ontwikkelt compacte 12.000 Gauss pijpmagneet scheider in RVS behuizing
12 jan 2024  |
Goudsmit Magnetics uit Waalre heeft een nieuwe pijpmagneet ontwikkeld die de helft minder inbouwhoogte vereist dan zijn voorganger en bovendien twee maal sterker is. De volledig uit RVS vervaardigde magneetscheider bevat een kern van neodymium (NdFeB) magneten en creëert een fluxdichtheid van 12.000 gauss.

De conisch gevormde magneetkern bevat meer poolplaten, waardoor zelfs deeltjes van 30 µm op meer aangrijpingspunten blijven kleven. Dit levert een hogere scheidingsgraad op en maakt het bovendien mogelijk om naast grove ook kleinere metaaldeeltjes af te vangen. In de productstroom aanwezige staaldelen zoals bouten, moeren, ringetjes, schroeven, kleine metalen kogeltjes en clips zijn moeiteloos te scheiden uit granen, mais, meel, tarwebloem en andere inkomende goederenstromen. Het nieuwe magneetsysteem is niet alleen geschikt voor montage in vrije valleidingen, maar ook voor drukleidingen. De RVS pijpmagneet is inzetbaar in onder meer de voedingsmiddelen- maar ook in andere industrieën.

Lage inbouwhoogte & compact design

De 12.000 gauss pijpmagneet is naar aanleiding van specifieke marktvragen ontwikkeld. De eerste vereiste was een pijpmagneet ontwikkelen met een beperkte inbouwhoogte die, met een kleine aanpassing qua pijplengte, gemakkelijk te integreren is in bestaande processen. Dit, samen met de hoge fluxdichtheid, maakt dat de magneet al bij de goederen intake ingezet kan worden. Bijkomend voordeel is dat de pijpmagneet naast grote metaaldelen ook kleinere metaaldeeltjes afvangt, waardoor de kwaliteit van het product verbetert. Dit voorkomt stofexplosies en beschadiging aan machines met productiestilstand als gevolg. De RVS pijpmagneet is naar keuze uit te rusten met verschillende flenzen, zoals DIN, Jacob etc. Dat maakt het product breed inzetbaar.

Snelle toegang voor eenvoudige reiniging

Ondanks de sterke permanent magnetische kern, is de magneet gemakkelijk te reinigen. Via de deur met horizontale ophanging, is inspecteren op vervuilingsgraad seconden werk. De magneet kan opengeklapt worden en is met de hand of een schraper te reinigen. Kleinere metaaldelen, zoals kogeltjes, kunnen gemakkelijk boven de conische bovenkant van de magnetische kern worden geduwd en vervolgens verwijderd. Dit is een verbetering ten opzichte eerder ontworpen versies. Om te voorkomen dat de magneet tijdens het productieproces geopend wordt, is het mogelijk de RVS pijpmagneet te voorzien van een veiligheidsschakelaar.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Goudsmit ontwerpt en vervaardigt magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken. Intensief contact tussen bedrijf, OEM’er en eindgebruiker, in combinatie met onze kennis en moderne engineering, resulteert in functionele maatwerkoplossingen....

Gerelateerde berichten