Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haal moeilijk stromende stoffen uit silo's en hoppers met AIRSWEEP-systeem

Haal moeilijk stromende stoffen uit silo's en hoppers met AIRSWEEP-systeem
28 sep 2021  |
Moeilijk stromende stoffen uit silo's of hoppers krijgen is vaak een behoorlijke uitdaging. Daarom is er AIRSWEEP: een kostenefficiënte oplossing voor stromingsproblemen die ontstaan door onder meer rat holes, brugvorming of productaangroei.

Met een uitgekiend AIRSWEEP-systeem op maat behoren verstoppingen in uitlopen, overgangen of verbindingstukken definitief tot het verleden.

AIRSWEEP zet de standaard

AIRSWEEP is een betrouwbare, duurzame en goedkope oplossing voor stromingsproblemen bij delfstoffen, chemicaliën, levensmiddelen en andere producten. Zelfs bij de moeilijkst stromende materialen. De onderdelen van de AIRSWEEP zijn uit één stuk vervaardigd en van hoogwaardig materiaal, wat leidt tot een maximale sterkte en slijtageweerstand. Dankzij onze nauwgezette kwaliteitscontrole bent u verzekerd van een betrouwbare, storingsvrije werking. De AIRSWEEP is eenvoudig van buitenaf te monteren en geschikt voor alle soorten toepassingen zoals, Containers, Hoppers, Silo’s, Valpijpen, Zeven, Sanitair, Feeders & Centrifuges.

Onbelemmerde uitstroom

De AIRSWEEP kent slechts één bewegend onderdeel: de zuiger met een stofafdichtende klep. Deze wordt door een krachtige luchtstoot razendsnel geopend en met een sterke veer direct weer gesloten. Zo valt er geen materiaal terug in de zuiger. Dit voorkomt zowel productie uitval als de noodzaak tot arbeidsintensief ontstoppen, kloppen of doorblazen. Krachtige luchtstoten lichten de stoffen op van de wand, om vervolgens richting uitloop te vallen voor een gecontroleerde uitstroom. De AIRSWEEPS worden pulsmatig aangestuurd en verbruiken een minimale hoeveelheid aan lucht. Zo profiteert u van een goede, duurzame en betrouwbare volumestroom, zonder kostbare onderbreking.

Duurzaam, veilig en kostenbesparend

De AIRSWEEP biedt grote voordelen ten opzichte van alternatieve activeringssystemen zoals loswoelstroken, luchtkanonnen of pneumatische trillers. Zo kan het worden gebruikt voor droge, natte of kleverige materialen, is het eenvoudiger te monteren vanaf de buitenzijde van de installatie wat onderhoud eenvoudiger maakt. Bovendien bespaart u flink op uw energieverbruik en operationele kosten, omdat het luchtverbruik van een gemiddeld AIRSWEEP-systeem minder dan 50 Nl/puls bedraagt.

Betrouwbaar systeem op maat Een compleet AIRSWEEP-systeem bestaat uit enkele strategische in lagen geplaatste AIRSWEEPS met magneetventielen. Het juiste aantal is afhankelijk van het product enerzijds en de afmetingen van de toepassing anderzijds. Flexibele slangen verbinden de AIRSWEEPS aan een ringleiding die, indien nodig via een buffertandje, de perslucht verdeelt.

Het AIRSWEEP-systeem blaast met een bepaalde intervaltijd krachtige luchtstoten langs de wanden, nauwkeurig afgestemd op de specificaties van de materiaalstroom. Met iedere puls wordt het product losgemaakt over een oppervlakte tot wel zeven vierkante meter. Dit systeem kan volledig zelfstandig opereren dankzij een besturingskastje, maar u kunt er ook voor kiezen om het eenvoudig te integreren in uw bestaande procesbesturingssysteem.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

RIJKERS is sinds 1934 gespecialiseerd in procestechnologie voor de handling van poeders en vloeistoffen. We zijn echte probleemoplossers en werken voornamelijk voor producenten in de food, farma en chemie. We realiseren procesinstallaties waaronder doseerinstallaties voor doseren van poeders en vloeistoffen en menginstallaties voor...

Gerelateerde berichten