Zoek
Sluit dit zoekvak.

In-line NIR analyse geschikt voor draaiende mengtoepassingen

In-line NIR analyse geschikt voor draaiende mengtoepassingen
De draadloze MicroNIR ™ PAT-U en PAT-W van Viavi Solutions ™ zijn batterij gevoede, robuuste NIR-spectrometer uitgerust met WiFi-connectiviteit.

De MicroNIR ™ spectrometers van Viavi Solutions ™ hebben een revolutie teweeggebracht in de miniaturisatie van analytische instrumentatie en maakt  installatie van spectrometers in procesomgevingen mogelijk waar grotere, minder robuuste instrumentatie niet kan worden toegepast.

In-line NIR analyse geschikt voor draaiende mengtoepassingen

Ten tijde van de originele PAT-release stond draadloze technologie nog in de kinderschoenen en zorgde het gebrek aan geautomatiseerde kwaliteitsbeheersystemen, die grote hoeveelheden gegevens konden verwerken (welke op PAT-gebaseerde instrumenten kunnen genereren) voor obstakels richting een effectieve implementatie. Vandaag de dag vormen deze obstakels niet langer een probleem en zijn er veel begeleidingsdocumenten beschikbaar om PAT en QbD op een pragmatische manier te implementeren.

De PAT-W is geschikt voor gebruik op roterende mengers en stationaire procesapparatuur en stelt exact vast wanneer gemeten moet worden en wanneer de menging is voltooid. De PAT-U wordt enkel gebruikt op stationaire procesapparatuur. Ze leiden beiden tot een aanzienlijk kortere ontwikkelings- en productietijd, besparingen in productiekosten én een hogere kwaliteit en veiligheid van het product.

MicroNIR ™ met succes geïmplementeerd door marktleider in tarwe Molino Casillo

Ook Molino Casillo, internationale marktleider op het gebied van acquisitie, verwerking en verkoop van tarwe, maakt met succes gebruik van De MicroNIR ™ spectrometer van Viavi Solutions ™. In dit artikel wordt de implementatie van MicroNIR PAT bij de meelfabriek beschreven. Het resultaat: optimaal beheer van het productieproces dat met succes verschillende producteigenschappen kan voorspellen en zichzelf automatisch aanpast om het gewenste kwaliteitsniveau aan het product te verlenen. Kortom: een hogere productiviteit en kwaliteit, minder verspilling van grondstoffen éen klachten van klanten.

De Micro NIR Spectrometers worden in Nederland en België exclusief vertegenwoordigd door Inventech Benelux. Voor meer informatie over de mogelijkheden met de MicroNIR ™ spectrometers van Viavi Solutions ™ neemt u contact op met Product Manager Kees van der Sar via email: vandersar@inventech.nl of tel.nr.: 0162-460404. Meer informatie vindt u ook op www.inventech.nl.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Inventech helpt organisaties om de kwaliteit van hun producten significant te verbeteren en ze duurzaam, efficiënt en kostenbesparend te produceren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak zijn we een betrouwbare (kennis)partner...

Gerelateerde berichten