Search
Close this search box.

Hoe kun je de inhoud van een vierkante silo meten?

LTI – Laser Niveaumeter
14 dec 2017  |
ARNHEM - Miko Pac – wereldspeler in de productie van kunststof verpakkingen – vroeg onze hulp bij de metingen van hun grondstoffen. Er was echter één uitdaging; vierkante silo’s.

Extra uitdagingen

Buiten de vierkante vorm bracht het meten van de inhoud van deze nieuwe binnensilo’s nog een aantal andere uitdagingen met zich mee. Zo waren ter versterking van de constructie de silo’s met zogenaamde kruisen bevestigd.

Hierdoor vielen een aantal technieken – zoals ultrasoon en radar – al direct af. Deze verstevigingen geven namelijk valse echo’s waardoor de meting absoluut onbetrouwbaar wordt.

De oplossing om de inhoud van een vierkante silo te meten

inhoud-silo-meten-laser-niveaumeter-Intercontrol
inhoud-silo-meten-laser-niveaumeter-Intercontrol

De LTI laser niveaumeter bracht hierin direct uitkomst. De laserstraal van dit apparaat meet moeiteloos de grillige contouren van de inhoud – zoals bij kunststof pellets het geval is. Ongeacht of dit nu in een cilinder of vierkante opslagruimte is, maar ook ongeacht de kleur van het te meten materiaal.

Naast de kwaliteit van de laser en de metingen zijn er nog andere pro’s. Het instrument is makkelijk te installeren en te controleren. Alleen maar 4 & 20 mA instellen en klaar is kees. Tevens biedt dit onderhoudsvriendelijke apparaat de mogelijkheid om perslucht te monteren om zo de laserlenzen proper te houden. Dat is een groot voordeel in onderhoud.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Intercontrol Meet- en Regeltechniek B.V. is uw allround partner in industriële meet- en regeltechniek. Intercontrol levert producten en diensten op het gebied van meet- en regelsystemen om industriële processen efficiënt en betrouwbaar te monitoren. We...

Meer van Intercontrol Meet- en Regeltechniek B.V.

Gerelateerde berichten