Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MaxxFlow vervangt onnauwkeurige valplaatweger

MaxxFlow vervangt onnauwkeurige valplaatweger
3 okt 2018  |
Een bedrijf verwerkt ruwe grondstoffen en verwerkt dit tot kunstmest. Tijdens het productieproces wordt er nog een extra component toegevoegd aan het product. Vanwege hoge onderhoudseisen en onvoldoende nauwkeurigheid zocht de klant een alternatief op het valplaat-weegsysteem.

Applicatie

Om een constante kwaliteit te garanderen, doseert een roterende klep het toe te voegen component aan de hoofdflow welke vanuit een silo wordt aangevoerd. Voor het continu meten van de massastroom werd in het verleden een impact flowmeter gebruikt. Deze systemen worden ook wel valplaatwegers genoemd. Hoge onderhoudseisen en onvoldoende nauwkeurigheid  waren de belangrijkste reden voor de klant om een alternatief te gaan zoeken.

De MaxxFlow is een meetsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor het meten van (zeer) grote flow van droge bulkgoederen tijdens (vrije) val transport (flow vanaf 20 ton per uur).

Een extra uitdaging bij deze toepassing waren de trillingen die veroorzaakt werden door de wijze waarop dit deel van de fabriek gebouwd was. Deze trillingen hadden een direct effect op de meetwaarden van de impact flowmeter. De klant wilde ook van dit probleem af en besloot met Envea de MaxxFlow te installeren. Tijdens een testopstelling zijn beide meetsystemen geïnstalleerd en hebben parallel gemeten. Uit deze testopstelling bleek de MaxxFlow geschikt voor deze toepassing en is de impact flowmeter verwijderd.

Over de MaxxFlow

MaxxFlow vervangt onnauwkeurige valplaatwegerDe MaxxFlow is een meetsysteem dat speciaal is ontwikkeld voor het meten van  (zeer) grote flow van droge bulkgoederen tijdens (vrije) val transport (flow vanaf 20 ton per uur). Door de open constructie en compacte vorm gecombineerd met de zeer grote doorvoercapaciteit is de MaxxFlow onder meer inzetbaar in situaties waar voorheen alleen complexe mechanische systemen, zoals weegbunkers of valplaten, toepasbaar waren. Lees verder »

Voordelen t.o.v. valplaat-weegsysteem

  • Contactloze meting van grote hoeveelheid materiaal
  • Voorkomt vervuiling van flow vanwege dichte constructie.
  • Weinig hoogte nodig voor installatie in vergelijking met impact flowmeter
  • Zo goed als onderhoudsvrij

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Istec International is al 40 jaar een begrip in de meet- en regeltechniek. Met vestigingen in Nederland en België voorzien wij klanten van over de hele wereld van onze specialistische kennis en adviezen. Naast een...

Gerelateerde berichten