Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nauwkeurige metingen beïnvloeden meer dan winst

Nauwkeurige metingen beïnvloeden meer dan winst
1 mrt 2018  |
Nauwkeurige metingen beïnvloeden meer dan winst. Het meten van de deeltjesgrootte helpt bij het ontwikkelen van ingenieuze oplossingen voor eeuwenoude problemen. Het draagt bij aan duurzame bedrijven in sterk gereguleerde industrieën. Het heeft invloed op de gezondheid van miljarden mensen overal ter wereld.

Daar zijn we trots op. We dragen graag bij aan duurzame ontwikkelingen. Of dat nu gaat om het creëren van nieuwe producten en toepassingen in de chemie of bijvoorbeeld een nieuw vaccin. Voor het nauwkeurig meten van deeltjes beschikken wij over de meest hoogwaardige analyse instrumenten zoals de Disc Centrifuges van CPS Instruments.

De Disc Centrifuges van CPS Instruments zijn in eerste instantie ontwikkeld om de zwakke punten in de chemische samenstelling van autobanden te identificeren voordat het falen ervan grote financiële en veiligheidsrisico’s met zich mee zouden brengen. Nu wordt de Disc Centrifuge nog steeds veelvuldig gebruikt in de autobandenindustrie, maar zijn de toepassingsmogelijkheden enorm verbreed. Het is een cruciaal hulpmiddel gebleken bij de ontwikkeling van zuivere virussen ten behoeve van menselijke gentherapie en wordt veelvuldig gebruikt in de cosmetische industrie.

Maar ook in de verfindustrie zijn de toepassingen eindeloos. Wist u dat u elke dag wel een product tegenkomt waarbij de Disc Centrifuge een rol heeft gespeeld in innovatie? Zo worden de Disc Centrifuges ook gebruikt om de grootte van nano-inktdeeltjes in papiergeld te meten. Bij de juiste grootte krijgen deze deeltjes specifieke eigenschappen; zo verandert onder andere de kleur van het papiergeld bij een veranderende lichtinval.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Inventech helpt organisaties om de kwaliteit van hun producten significant te verbeteren en ze duurzaam, efficiënt en kostenbesparend te produceren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak zijn we een betrouwbare (kennis)partner...

Gerelateerde berichten