Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontdek de RapidCal™ methode voor kalibratie van tankweegsystemen

Ontdek de RapidCal™ methode voor kalibratie van tankweegsystemen
11 mei 2021  |
Decennialang was tankkalibratie een tijdrovende, omslachtige en kostbare kalibratiemethode. Dat is nu verleden tijd met de unieke kalibratiemethode RapidCal™ van METTLER TOLEDO.

Voorbij zijn de dagen dat je bij een tankkalibratie moet vertrouwen op tijdrovende en dure kalibratiemethoden met een onzekere nauwkeurigheid en traceerbaarheid.  De innovatieve RapidCal™ methode biedt, naast een economisch voordeel, een snelle nauwkeurige kalibratiemethode zonder de noodzaak van zware testgewichten of dure gezuiverde vloeistoffen zoals demiwater. Zo bent u met RapidCal™ minder tijd kwijt voor de kalibratie en elimineert u onnodige downtime. U profiteert van een hogere nauwkeurigheid en tegelijkertijd van een aanzienlijke verlaging van de kalibratiekosten.

RapidCal™ is een innovatieve manier om tankweegsystemen en load cells te kalibreren. Deze methode maakt gebruik van een neerwaartse kracht die door hydrauliek wordt gesimuleerd. De hydraulische apparatuur wordt aan de buitenkant van het tankweegsysteem bevestigd. Deze methode elimineert niet alleen de noodzaak om zware kalibratiegewichten te vervoeren, maar ook het dure proces om tanks te legen en te reinigen voor kalibratie met een vervangend materiaal. De methode werd ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring van één van de grootste load cell fabrikanten ter wereld.

De RapidCal™ methode is mogelijk op zowel bestaande als nieuwe tankinstallaties, alsook op hangende en staande installaties. METTLER TOLEDO beschikt bovendien over technische voorbeelden om uw tank op de juiste manier voor te bereiden voor RapidCal™. In overleg met een technisch specialist/tankbouwer kan een dergelijke set up worden gerealiseerd.

De voordelen van RapidCal™ voor de kalibratie van uw tankweegsystemen zijn:

  • Enorme kostenbesparingen
  • Een hogere uptime
  • Kleiner verontreinigingsrisico
  • Gestroomlijnde compliance

Ontdek hoe deze unieke methode uw efficiëntie en weegnauwkeurigheid kan vergroten.

Bekijk de video of download de datasheet. www.mt.com/ind-RapidCal

Live Webinar: RapidCal™ elimineert de traditionele hoofdpijn van tankkalibratie

Op dinsdag 22 juni om 11.00 uur organiseert METTLER TOLEDO een gratis live webinar waarin deze revolutionaire kalibratiemethode wordt uitgelegd. Volg het Live Webinar over RapidCal™ en ontdek zelf de voordelen van deze unieke methode!

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

METTLER TOLEDO levert weeg- en meetsystemen en weegcomponenten voor industriële processen, goederenstromen, laboratorium en handel. Weegschalen, weegterminals, weegplateaus tafel- en bokmodellen, op en in de vloer. Weegcomponenten zoals weegmodules en loadcells voor het wegend maken...

Gerelateerde berichten