Zoek
Sluit dit zoekvak.

Poeth hoog-frequent zeef met automatische zeefreiniging + zeefdekwissel in <30 seconden

Poeth hoog-frequent zeef met automatische zeefreiniging + zeefdekwissel in
22 nov 2019  |
De hoog-frequent zeefmachine werd reeds veelvuldig ingezet voor het afzeven van stof en gruis bij feed en petfood applicaties.

Hierbij bestond de wens om snel een zeefdek te kunnen wisselen (<30 sec) maar bovenal ook een hogere zeef effeciency te kunnen realiseren.

De machine is vervolgens doorontwikkeld en wordt nu o.a. ingezet voor plastic en food recycling.   Het unieke aan dit systeem is dat het zeefdek automatisch gespannen en ontspannen kan worden. Het lijkt op een elastiek die je aantrekt, en een grotere amplitude veroorzaakt bij het spannen / ontspannen. Wigvormige flakes, welke vast gaan zitten in het zeefdek, worden van het dek afgeschoten (als het ware gelanceerd). Dichtslibben van het dek is hiermee vrijwel uitgesloten.

De machine trilt hoog-frequent en zorgt voor hogere zeef efficiency dan gangbare tril- of schutzeefmachines. Dit is mogelijk doordat alleen het zeefdek in trilling gebracht wordt en niet de gehele machine. Alleen de noodzakelijke massa-traagheid wordt in trilling gebracht.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...