Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Poeth presenteert eerste closed loop test opstelling

Poeth presenteert eerste closed loop test opstelling
21 mei 2020  |
Met deze opstelling is Poeth de eerste system integrator/machinebouwer in de Benelux die op 0-120 m3/uur duur-testen kan uitvoeren.

Door deze investering is het mogelijk om in een closed loop te testen en heeft het een tweeledig doel:
– Testen met Z/C-Conveyor
– Duurtesten met diverse machines op haalbaarheid zoals zeefmachines, continue mengers, brekers etc.

Door b.v. een zeefmachine inline te plaatsen kan deze op capaciteit getest worden. Aan de onderzijde van de machine wordt dan grof en fijn product weer gezamenlijk opgevangen en weer naar boven terug gevoerd door de Z-Conveyor. Door vervolgens het systeem gedurende uren of dagen in een “loop” te laten draaien kan de werkelijke productie situatie beter nagebootst worden.

Testen met Z/C-Conveyor

De conveyor wordt in zeer diverse industrieën en applicaties ingezet. Met de opstelling kunnen diverse kritische zaken getest worden zoals bijvoorbeeld:
– gevoeligheid voor ontmenging
– gevoeligheid voor brugvorming
– plakkerig/versmerend gedrag van poeders
– abrasiviteit/slijtage door het product
– waterige producten
– contaminatie-gevoelige poeders

De Z/C-Conveyor is modulair opgebouwd, en wordt a.d.v. de testen de juiste configuratie bepaald. Een digitale krachtmeting geeft extra inzicht in het gedrag van de conveyor met uiteenlopende producten. Verder is de opstelling geschikt om veilig met atex gevoeligde poeders te kunnen testen.

Verder beschikt Poeth nog over een kleine Z-Conveyor test opstelling voor kleine capaciteiten tot 20 m3/uur.
Mocht u een machine willen aanschaffen maar twijfelt u over de haalbare capaciteit? Dan is nu de mogelijkheid om dit vooraf te testen.
Ook machines van derden zijn wij bereid om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om een duurtest te kunnen uitvoeren.

Hoog-Frequent zeefmachine

De Poeth hoog-frequent zeefmachine is zeer geschikt voor producten afkomstig van recycling/ circulaire processen. Plastic PET flakes gaan naar x uren draaien vast zitten in het zeefdek. De hoog frequent zeefmachine kan tijdens het trillen het zeefdek automatisch spannen en ontspannen en reinigt zich hiermee automatisch doordat de deeltjes als het ware gelanceerd worden. M.b.v. deze closed loop opstelling kunnen dit soort duur testen relatief eenvoudig uitgevoerd worden.

De opstelling zal over ca. 2 weken gereed zijn voor gebruik. Neem gerust contact op wanneer u een test uitgevoerd wenst te hebben.

Er zijn reeds diverse testen ingepland voor o.a:

– suiker
– carbon black
– mineralen
– metaal poeders
– gedroogde groenten
– gerecycled PE en PP
– kalvermelk poeders

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...