Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bespaar en voorkom een slechte batch met in-line NIR-instrumentatie

Bespaar en voorkom een slechte batch met in-line NIR-instrumentatie
14 sep 2021  |
Bij productiefaciliteiten waar droge stoffen in bulk worden aangeleverd is het een must om de kwaliteit van deze grondstoffen te beheersen; de eerste stap in het productieproces.

U bent dan in staat om het proces bij te sturen volgens de variaties in de grondstoffen of de aangeleverde grondstoffen te weigeren op basis van specificaties. Hoewel at-line of offline NIR metingen in deze eerste fase effectief kunnen zijn, leveren ze wel vertraging op. Door in-line NIR instrumenten in het systeem te implementeren waarmee kritische proces- en productinformatie wordt verkregen, wordt vertraging voorkomen en bent u in staat om het gedrag van het materiaal in de procesomgeving te begrijpen en bij te sturen.

Ook tijdens het mengproces is het monitoren van grondstoffen of halffabricaten belangrijk. De PAT-U van Viavi is geschikt voor gebruik op roterende mengers en stationaire procesapparatuur en stelt exact vast wanneer de menging is voltooid.  

Tijdens het verdere productieproces, zoals bijvoorbeeld koken of extruderen, worden de daadwerkelijke productspecificaties bepaald. Ook daar biedt de PAT-U u de mogelijkheid om de kwaliteit van uw producten te meten en bij te sturen.

Een mogelijk laatste stap in het productieproces is het drogen of coaten van het eindproduct. In-line NIR kan u daar real-time informatie geven over de effectiviteit van het coatings- of droogproces.

De inzet van in-line NIR analyzers maken nauwkeurige, betrouwbare kwaliteitscontrole mogelijk en bieden de hoogst mogelijke “veiligheid”. Ze voorkomen verspillingen van middelen en stellen de beoogde winst veilig, zoals ook in dit schema te zien is. Ook voorkomen ze dure terugroepacties en soms zelfs imago schade! 

Inventech vertelt u graag over de mogelijkheden. Neem gerust contact op met Kees van der Sar, specialist in spectroscopie bij Inventech, voor meer informatie. Op inventech.nl vindt u meer informatie over diverse (in-line) NIR instrumenten.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Inventech helpt organisaties om de kwaliteit van hun producten significant te verbeteren en ze duurzaam, efficiënt en kostenbesparend te produceren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak zijn we een betrouwbare (kennis)partner...

Gerelateerde berichten