Zoek
Sluit dit zoekvak.

In-line NIR voor gebruik in (gevaarlijke) omgevingen met ontvlambare gassen of poeders

In-line NIR voor gebruik in (gevaarlijke) omgevingen met ontvlambare gassen of poeders
11 feb 2022  |
Viavi Solutions Inc. heeft de MicroNIR PAT-Ux recent op de markt gebracht; de nieuwste toevoeging aan de MicroNIR-familie van ultracompacte, hoogwaardige miniatuur NIR-spectrometers voor geavanceerde materiaalanalyse.

De PAT-Ux is veilig in de aanwezigheid van ontvlambare gassen, dampen, vezels of stof, en kan gebruikt worden op gevaarlijke locaties.

Net als alle MicroNIR PAT-instrument, maakt de PAT-Ux realtime monitoring van droog-, meng- en granulatie- en tabletbewerkingen mogelijk. De MicroNIR PAT-producten – PAT-W, PAT-U en PAT-Ux – zijn specifiek ontworpen om verdergaande regelgevingen en productiviteitseisen te ondersteunen in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in de chemische en farmaceutische industrieën.

De MicroNIR PAT-Ux is ATEX-, NEC- en IECEx-gecertificeerd voor chemische, landbouw-, voedsel- en diervoedertoepassingen. Afgeleid van de populaire MicroNIR PAT-U (ontworpen voor gewone locaties), wordt de PAT-Ux ingezet voor meelanalyse en -productie, om wervelbeddroging in de farmaceutische productie te controleren en de productie van explosieven. Meegeleverd wordt de MicroNIR Pro Software-suite, een compleet en gebruiksvriendelijk chemometrische modelleringspakket waarmee klanten hun eigen oplossingen kunnen bouwen.

“VIAVI is enthousiast dit nieuwe product op de markt te brengen”, zegt Claude Robotham, Product Line Manager bij VIAVI Solutions. “We hebben onze producten gericht op twee specifieke segmenten van de NIRS-markt. Dit nieuwe aanbod komt tegemoet aan de behoeften van onze klanten om toezicht te houden op de vele productieprocessen die plaatsvinden in gevaarlijke omgevingen waar sprake kan zijn van ontvlambare gassen of poeders.”

Voor meer informatie over de PAT-Ux, neemt u contact op met Kees van der Sar, specialist in spectroscopie bij Inventech. 

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Inventech helpt organisaties om de kwaliteit van hun producten significant te verbeteren en ze duurzaam, efficiënt en kostenbesparend te produceren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak zijn we een betrouwbare (kennis)partner...

Gerelateerde berichten