Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lindor verbetert poederstroom in mengproces door innovatie

Bijna alle materialen stromen soepel door de standaardmengers van Lindor
23 nov 2022  |
Lindor machines worden gebruikt voor het mengen en blenden van een reeks producten; van gelatinepoeder en delicate theebladeren tot batterijpoeder en katalysatoren. Bijna alle materialen stromen soepel door de standaardmengers van Lindor, die kunnen worden uitgerust met een Teflon-coating, een gewaterstraald of spiegel-gepolijste oppervlakken.

Er zijn echter een paar bijzondere poeders die een uitdaging vormen voor elk type menger. Deze poeders worden gekenmerkt door extreme cohesie en slechte vloeibaarheid en omvatten onder meer batterijpoeder, talk, fijne mineralen en keramiek. Daarom heeft Lindor twee ontwerpinnovaties aan zijn standaardmengers toegevoegd om een nieuw mengermodel voor deze zeer specifieke toepassingen te creëren.

Ten eerste is de geometrie van de mengerinlaat licht gewijzigd om een iets steilere helling te creëren. Ten tweede is bij de in- en uitlaat van de menger een component geplaatst die het poeder activeert om de stroming te stimuleren. De combinatie van deze twee ontwerpaanpassingen verhoogt de stroomsnelheid van het poeder en voorkomt stagnatie. Bovendien blijft het toevoegen van extra functionaliteiten aan de menger, zoals vloeistofinjectie, drogen en koelen, mogelijk omdat deze in de mengtrommel worden uitgevoerd.

Als specialist in poederverwerking en mengen geeft Lindor graag advies bij het oplossen van specifieke procesuitdagingen.  

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Enige jaren geleden introduceerde Lindor een eigen unieke visie op het mengen van droge stoffen, de “gentle touch meng” techniek. Deze uitermate vriendelijke maar optimale menging wordt veroorzaakt door schoepen die in de mengtrommel zijn...

Gerelateerde berichten