Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Creëren van waardevolle ijzer-schrootfractie uit puin recycling

21 nov 2018  |
Op de beurs Recycling in Gorinchem toonde Goudsmit Magnetics onder meer een permanente licht gewicht Neodymium bovenbandmagneet volgens een nieuw design.

De magneet is speciaal ontworpen voor Kok Lexmond,  actiefin de puin verwerkende recycling industrie. De opgave was om de puinfractie in één keer zo goed mogelijk ijzervrij te maken. Daarbij ging het met name om stukjes beton ijzer. De magneet moest een zeer diep en sterk magneetveld hebben om aan de flinke verwerkingscapaciteit te kunnen voldoen.

Het vernieuwde frame ontwerp is breder,  zodat het ijzerdeel zich langer onder de magneet bevindt. Tijdens het ontwerp van dit type bovenbandmagneten hield het bedrijf onder meer rekening met zo weinig mogelijke afgifte en dus verlies van het aanwezige magneetveld.  Dit zorgt voor een maximale ontijzeringsgraad. Dergelijke magneten creëren een schone en waardevolle ijzer-schrootfractie. Een optimale werking van de magneet is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bandbreedte, opstellingshoogte, compactheid, vervangbaarheid, afstelbaarheid en gewichtsbesparing; zaken die ook van belang zijn wanneer het gaat om service en onderhoud.

Permanente en elektro bovenbandmagneten

Permanente en elektro bovenbandmagneten worden hangend boven een transportband gemonteerd en trekken ijzerdelen uit de onderliggende materiaalstroom. Goudsmit vervaardigt uitsluitend bi-pool en tri-pool bovenbandmagneten. Dit levert een hoge gradiënt wat betekent dat de magneetconfiguratie extra hard aan een ijzerdeel trekt. Een permanente magneet is in de meeste gevallen zowel  technisch als economisch een gunstige keuze. Deze magneet spaart elektriciteit en is daarmee minder belastend voor het milieu. Een elektro bovenbandmagneet is vaak zwaarder en soms krachtiger dan de permanente uitvoering en meer geschikt voor het verwijderen van zeer grove fracties. Bovendien kan hij uitgeschakeld worden wat reiniging vereenvoudigt.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Goudsmit ontwerpt en vervaardigt magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken. Intensief contact tussen bedrijf, OEM’er en eindgebruiker, in combinatie met onze kennis en moderne engineering, resulteert in functionele maatwerkoplossingen....

Gerelateerde berichten