Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dubbelwandig modulair magneetfilter voor chocolade

17 aug 2022  |
De reeks magneetfilters die Goudsmit Magnetics uit Waalre sinds enkele jaren vervaardigt, is onlangs uitgebreid met een modulair, dubbelwandig chocoladefilter.

Het volgens EHEDG richtlijnen geproduceerde magneetfilter is opgebouwd uit Neodymium magneten die zorgen voor een effectieve separatie van zeer kleine ijzerdeeltjes vanaf 30µm, zwak magnetische deeltjes en zelfs ijzerstof uit kleverige stoffen zoals chocolade. Het hygiënische filter is te zien op de Powtech in Nürnberg, stand 3-634. In het nieuwe ontwerp is het huis niet gelast maar uit één stuk -RVS 316- vervaardigd.

Het nieuwe design voorkomt het probleem dat de warme vloeistof, bijvoorbeeld water, in het productkanaal terecht komt. Dit water stroomt door de buitenste wand van het filter en houdt de chocolade vloeibaar. In het volledig modulaire ontwerp kan een standaard filterhuis  naar keuze een ISO of een DIN leiding zijn. Dit maakt het filter eenvoudig integreerbaar in bestaande installaties en tevens geschikt voor alle koppelingen. Het systeem voldoet volledig aan de hoogt mogelijke eisen binnen de voedingsmiddelenindustrie, zoals HACCP en EHEDG. 

Modulair ontwerp

Een voordeel van het modulaire ontwerp is de mogelijkheid om gemakkelijk de gewenste opties aan te brengen. Bijvoorbeeld een extra krachtige magneetkern die de magnetische waarde verhoogt naar 11.000 gauss.  Reiniging kan met hulp van een tool eenvoudig semi automatisch plaatsvinden.. Het optionele ‘Lock out, Tag out’  of LoTo- veiligheidssysteem waakt erover dat de magneet alleen terug in productie gaat als de magneet na reiniging goed is teruggeplaatst. Een naar wens aan te brengen detectiesensor controleert doorlopend of er in het productkanaal een magneetveld aanwezig is.

Het magneetfilter is inzetbaar in pijpleidingen in de voedingsmiddelensector en dient ter ontijzering van producten die onder druk getrans­porteerd worden. Zelfs de kleinste ijzerdeeltjes zijn op deze manier uit kleverige stoffen, zoals chocolade, te filteren.

Bezoek Goudsmit Magnetics tijdens Powtech, stand 3-364

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Goudsmit ontwerpt en vervaardigt magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken. Intensief contact tussen bedrijf, OEM’er en eindgebruiker, in combinatie met onze kennis en moderne engineering, resulteert in functionele maatwerkoplossingen....

Gerelateerde berichten