Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goudsmit ontwikkelt 10.000 gauss roterende magneetscheider

28 mrt 2023  |
De recent ontwikkelde 10.000 gauss roterende cleanflow magneet van Goudsmit Magnetics uit Waalre filtert magnetische en paramagnetische deeltjes uit minder goed stromende, vettige poeders in de food, pharma en chemische industrie.

De magneetrotor is opgebouwd uit 7 sterke magneetstaven, voorzien van Neodymium-IJzer-Borium magneetstaven met ieder een diameter van 32 mm. Dit is 40% dikker dan reguliere magneetstaven en door de magneetfabrikant -als enige in de markt- ook in de statische versie van de cleanflow toegepast. De magneetscheider is naar aanleiding van vele klantvragen ontwikkeld. Hij is geschikt voor vrije valleidingen en vangt zowel ijzer als AISI 304 en AISI 316 deeltjes vanaf 30 µm uit bijvoorbeeld cacao- of melkpoeder. Bijkomend voordeel is de hogere capaciteit poeder die het nieuwe type cleanflow magneet ten opzichte van de 8 of 12-staafs magneetscheider kan verwerken. De magneet extractor is zo ontworpen dat deze één op één uitwisselbaar is met bestaande roterende cleanflow systemen.

Capaciteiten

De krachtige magneetstaven in de cleanflow scheider filteren metaaldeeltjes en paramagnetische deeltjes uit vettige poeders en granulaire producten. De scheider is verkrijgbaar in 3 afmetingen waarvan het grootste model geschikt is voor productstromen van maximaal 45m3/uur. De magnetische fluxdichtheid van 10.000 gauss is gemeten op het contactoppervlak van de staven. De maximale werk- en producttemperatuur is 140°C, de mini- en maximale omgevingstemperatuur: -20°C tot 40°C. Het nadeel van vettig (melk)poeder is dat dit product niet goed doorstroomt; de reden waarom de magneetstaven roteren in de productstroom. Dit gaat brugvorming en materiaalophoping tegen en zorgt voor optimaal magneetcontact om metaalvervuiling af te vangen. Het resultaat is een hoge scheidingsgraad en een schoon product.

Reiniging

Tijdens de manuele reinigingscyclus haalt de operator de rotor uit het huis en trekt hij de magneetstaven uit de extractor, waarna de metaaldeeltjes los komen en afgevoerd kunnen worden. Het bedrijf heeft ook een speciaal cleaner systeem ontwikkeld, waarmee de extractor eenvoudig en hygiënisch te reinigen is.

De 10.000 gauss roterende Clean Flow-magneet filtert magnetische en paramagnetische deeltjes uit slecht stromende, vette poeders in de voedsel-, farmaceutische en chemische industrieën.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Goudsmit ontwerpt en vervaardigt magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken. Intensief contact tussen bedrijf, OEM’er en eindgebruiker, in combinatie met onze kennis en moderne engineering, resulteert in functionele maatwerkoplossingen....

Gerelateerde berichten