Zoek
Sluit dit zoekvak.

Solea verwijdert metaalverontreinigingen uit sojapoeder residu met een magneet

29 mei 2020  |

Sinds kort heeft Solea Belgium N.V., onderdeel van Dupont, een nieuw type magneetseparator in hun poederlijn; de Easy cleanflow magneet van Goudsmit Magnetics uit Waalre.

Deze magneet controleert sojapoeder op metaalverontreinigingen, zoals RVS slijtdeeltjes.

De metaaldeeltjes komen in het product door wrijving bij de droogtrommel en zijn absoluut niet gewenst. Voor het ontwerp van de magneetscheider stelde Solae als voorwaarde dat er geen operator nodig zou zijn en dat reiniging van de unit veilig en efficiënt zou plaatsvinden.

Ook moest de unit stofdicht en foodproof zijn en voorzien van foodsafe EC1935 afdichtingen. De onder de trilzeef geplaatste magneetscheider voldoet aan alle voorwaarden en verwijdert minuscule metaaldeeltjes en zwakmagnetische RVS deeltjes vanaf 30 μm uit poeders. Zo werkt de magneet.

RVS deeltjes

Solae is producent van voedingsmiddelen en verwerkt onder andere een residu van sojapoeder tot een ingrediënt voor de veevoederindustrie. Het residu bevat minuscule metaaldeeltjes van circa 30 μm en RVS (slijt)deeltjes die de Easy cleanflow magneet verwijdert. Vooral RVS316 is moeilijk te verwijderen. Deze magneet is geschikt voor grote productstromen en onderscheidt zich door de zeer hoge magnetische fluxdichtheid van meer dan 12.000 gauss op het contactoppervlak van de staven. Door het plaatsen van een deflector, komt het product direct met de staven in aanraking en vangt de magneet zelfs 60% van de lastig te filteren RVS316 deeltjes af. De magneet heeft een diep magneetveld en is stofdicht tot een overdruk van 0,5 bar. Hij heeft een eenvoudige elektrische/pneumatische besturing voor een gebruiksvriendelijke reiniging. 

Magneetscheiders

Zoals in de meeste food verwerkende bedrijven, zijn magneetscheiders belangrijke filters voor zeer fijne metaalscheiding. Zij vangen zelfs metaaldeeltjes die een metaaldetector niet ziet. Magneetscheiders, zoals de Easy cleanflow magneet, zorgen voor een kwalitatief optimaal eindproduct. Zij voorkomen ook product recalls en kostbare schadeclaims evenals –in sommige gevallen- het vastlopen van machines. 

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Goudsmit ontwerpt en vervaardigt magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken. Intensief contact tussen bedrijf, OEM’er en eindgebruiker, in combinatie met onze kennis en moderne engineering, resulteert in functionele maatwerkoplossingen....

Gerelateerde berichten