Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Snelle detectie van filterbeschadiging met stofdetector ‘Dusty’

Snelle detectie van filterbeschadiging met stofdetector ‘Dusty’
17 okt 2018  |
De Dusty stofdetector is ontwikkeld voor snelle detectie van stofdeeltjes na een filterproces en wordt geïnstalleerd in metalen leidingen waar stofdeeltjes in het gas snel opgemerkt dienen te worden.

Werking

Wanneer er na hete filterproces stofdeeltjes worden gemeten in de gefilterde flow wordt er direct een alarm afgegeven omdat dit duid op een filterlekkage. De sensor kan stofconcentraties vanaf 0.1 mg/m3 meten. Daarnaast is de sensor geschikt voor gebruik in gevaarlijke zones, zoals zones waar explosiegevaar zich voordoet. De Dusty maakt gebruik van een tribo-elektrisch effect. Zodra stofdeeltjes langs of tegen de sensor bewegen, wordt er een meetsignaal gegenereerd die een schakelaar activeert zodra een bepaalde grenswaarde is bereikt.

Systeem

De Dusty is een compact apparaat dat dat werkt op een 24 V DC stroomvoorziening. Het punt waarop de sensor alarm geeft is vooraf afgesteld op 25 mg/m3 stof. Dit kan aangepast worden door de gebruiker op de betreffende applicatie. Het alarm kan afgesteld worden op de voorkeur van de gebruiken, met een range van 5 mg/m3 en 150 mg/m3.

Toepasbaarheid

De Dusty kan worden gebruikt in vrijwel alle metalen kanalen, zowel in schoon gas- als stofapplicaties. De Dusty is vooral geschikt voor het bewaken van filters. Filterbeschadiging wordt zo vroegtijdig ontdekt voordat het filter volledig doorslaat, met de gevolgen van dien. Het filter kan op tijd vervangen worden door de vroegtijdige alarmering van de Dusty.

Voordelen

  • Te gebruiken in alle schoon gas- en stofkanalen
  • Voor alle typen stof
  • Gemakkelijke inbedrijfstelling
  • Directe detectie van filterbreuken bij doekenfilter (ook wel zakkenfilter of mouwenfilter genoemd)
  • Gemakkelijk uit te breiden naar 4-20mA output door middel van een convertor
  • ATEX uitvoering beschikbaar

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Istec International is al 40 jaar een begrip in de meet- en regeltechniek. Met vestigingen in Nederland en België voorzien wij klanten van over de hele wereld van onze specialistische kennis en adviezen. Naast een...

Gerelateerde berichten