Search
Close this search box.

Solids en Pumps & Valves 2019 succesvol verlopen met kwalitatief hoge bezoekers

Solids en Pumps & Valves 2019 succesvol verlopen met kwalitatief hoge bezoekers
21 okt 2019  |
De vakbeurzen Solids en Pumps & Valves vierden op 2 en 3 oktober respectievelijk hun achtste en vijfde editie.

Beide vakbeurzen vonden dit jaar voor de vijfde keer samen plaats in Rotterdam, het kloppende hart van de Nederlandse industrie. Dit toonaangevende platform is een must voor professionals uit de procesindustrie. Circa 3.000 bezoekers uit onder meer de olie- en gas, (petro)chemie, metaal-, voedingsmiddelen- en watersector hebben dit evenement bezocht.

De vakbeurs Solids, gericht op de verwerking van poeder en bulk, en de vakbeurs Pumps & Valves, gericht op de verwerking van vloeistoffen en gassen, vormden samen één evenement. De kracht van dit evenement is dat bezoekers op dit toonaangevende platform oplossingen kunnen vinden voor verwerking van vaste- en vloeistoffen. Dit zijn immers geen gescheiden werelden. Veel gebruikers hebben met beide processen te maken.

Solids en Pumps & Valves trekken een specialistisch publiek. Zowel directie, management als technische vakmensen van bedrijven als Shell, Friesland Campina, Tata Steel, Sabic, Waterschap Brabantse Delta en Agrifirm namen een kijk in de toekomst van procestechnologie.

“We zijn enorm trots op deze jubileumeditie, met name op het hoogwaardige kennisprogramma. Onze exposanten hebben het evenement een waardering van een ‘8’ gegeven! Dat is een groot compliment. Het cijfer hebben we mede te danken aan de hoge kwaliteit van de bezoekers. Op naar 2021!”, laat Michiel Schröder van beursorganisator Easyfairs weten.

De toekomst van procestechnologie

Bezoekers van Solids en Pumps & Valves hebben op beide beursdagen gezien hoe zij hun proces toekomstbestendig kunnen maken. Men trof op Solids leveranciers/producenten van onder andere afscheiders, mixers, doseer- en meetapparatuur, intern transport, droogapparatuur, bulkverpakkingen en machinebouw. Op Pumps & Valves vond men leveranciers/producenten van onder meer pompen, afsluiters, leidingsystemen, instrumentatie, filters & mixers en appendages.

Een grote publiekstrekker was de Instrumentation Area, de verbindende straat tussen beide beurzen. Meten en analyseren is essentieel voor beide werelden (vaste- en vloeistoffen).

Een nieuw initiatief op Solids was het Bulk Packaging Pavilion, waar producten en diensten voor het verpakkingsvraagstuk van bulk centraal stonden. Schoeller Allibert heeft hier bijvoorbeeld de nieuwste aanvullingen op hun assortiment UN-gekleurde bakken gepresenteerd, die ook gebruikt mogen worden voor de recyclage van alle batterijen. Dit is een enorme meerwaarde voor bedrijven die gevaarlijke grondstoffen vervoeren.

Sterk kennisprogramma

Tijdens beide events stonden niet alleen componenten en installaties centraal, maar tevens een sterk kennisprogramma. De kennispartners VNCI, KWR, IIR, KEEA, CHEMGroep en Endress+Hauser hebben tijdens beide beursdagen presentaties gegeven die aansluiten op de thema’s Duurzaamheid, Machine en Veiligheid. Het doel van het kennisprogramma was om de industrie verder te helpen met prangende vraagstukken en met nieuwe ideeën en inspiratie terug naar de praktijk te laten gaan. Schröder: “Gezien de belangstelling en de positieve reacties van de aanwezigen is dit zeker gelukt.”

De eerstvolgende editie van Solids en Pumps & Valves in Nederland is op 6 en 7 oktober 2021 in Rotterdam Ahoy.

Voor meer informatie: www.solidsrotterdam.nl en www.pumpsvalves.nl.

Meer in Evenementen

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Easyfairs events geeft bezoekers een visie van de toekomst. Dankzij specifieke tools en kennis waarmee u vol vertrouwen vooruitblikt. U ontdekt er op zijn minst een succeservaring, waarschijnlijk zelfs een écht keerpunt in uw bedrijfsleven....