Tedima Advanced Hygienic Sealing Technology

Tedima Advanced Hygienic Sealing Technology
KREFELD - Tedima Advanced Hygienic Sealing Technology - een innovatief sterke doorontwikkeling op het gebied van mechanisch afdichtingstechniek. Tijdens de ontwikkelingsfase is er veel tijd en aandacht besteed aan de bescherming van (kostbaar) product, mens en het milieu.

Door de dode-ruimte vrije constructie, economisch optimaal gebruikmaking van beschikbare technologie en kennis ontstaat er een unieke productrange. De afdichting is vanuit het inwendige gedeelte van de dichting geheel CIP en/of (stoom)damp reinigbaar, waardoor microbiologische aangroei wordt voorkomen. De dichting is aanpasbaar aan iedere gewenste aansluiting en vorm voor wat betreft inbouw in nieuwe en bestaande machines en/of procesinstallaties, zoals pompen, roerwerken, verdichters, etc. Ook is het mogelijk om de dichting te voorzien van een steriel (alcohol) slot voor toepassing in high-care aseptische en farmaceutische toepassing.

Tedima Advanced Hygienic Sealing Technology
Tedima GmbH, Krefeld (D),
Engineering, Ontwikkeling, Productie,
Verkoop, Service en Onderhoud van
innovatieve mechanische afdichting
systemen voor hygiënische en aseptische
toepassing. Al meer dan 35 jaar is Tedima
een begrip als het gaat om complexe
afdichtingsvraag-stukken. De producten
van Tedima zijn beter dan industrieel
geproduceerde serie afdichtingen.

De dichting is dusdanig geconstrueerd dat de afdichtfunctie gedurende de levensduur gecontroleerd en gemonitord kan worden. De dichting meldt als het ware haar “gezondheid” middels een eenvoudig perslucht signaal. Deze vorm van lekdetectie maken het mogelijk om op een nauwkeurige wijze de dichtheid 24/7 te bewaken. Het maakt het onderhoud op eenvoudige wijze voorspelbaar, waardoor er alle tijd en rust is om deze in te plannen. De modulaire opbouw van de systemen maken dat er kosten vriendelijk onderhoud gepleegd kan worden. De duurzaamheid alsmede het onderhoudsgemak van een installatie worden hierdoor sterk verbeterd. Bovendien zijn de systemen dusdanig ontworpen dat er geen complexe en kostbare subsystemen benodigd zijn, bijvoorbeeld buffertank-(druk)units en sealbewakingssystemen, zoals mechanical seals veelal vereisen.

Toepassingsgebieden van deze innovatieve productrange zijn o.a. procesinstallaties en machines toegepast in de bier- en frisdranken-, voedingsmiddel- en farmaceutische industrie waarbij roterende bewegingen op een controleerbare manier bedrijfszeker en optimaal afgedicht dienen te worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Wij staan u graag te woord met ons team aan experts, onze knowhow en de vele (Inter)nationale referenties die graag hun ervaring met u delen.

Klik hier voor meer informatie

Dit artikel is gepubliceerd door

De technologie van TEDIMA biedt oplossingen voor complexe asafdichtingsvraagstukken. Sinds 30 jaar biedt TEDIMA"s met succes bekroonde oplossingen aan klanten uit de machine- en installatiebouw, OEM- en eindgebruikers op toepassingsgerichte en individuele basis aan. Solide in al haar facetten, zijnde: Ontwikkeling, Ontwerp, Productie, Advies, ...

Tedima GmbH - Oplossingen voor complexe asafdichtingen

Lees Interacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.