Zoek
Sluit dit zoekvak.

40% Stijging In Poederproductie Voor Sensus Zwolle Dankzij Stabiel Productieklimaat

40% Stijging In Poederproductie Voor Sensus Zwolle Dankzij Stabiel Productieklimaat
24 mei 2024  |
Gevestigd in Zwolle, maakt Sensus optimaal gebruik van cichoreiwortel om inuline, ofwel oligofructose, te vervaardigen. Als trotse entiteit van de Royal Cosun groep, zet Sensus zich in voor een gezondere toekomst.

Inuline: De Natuurlijke Voorsprong

Inuline staat in de voedingswereld bekend als een krachtige zoetstof, waarvan de zoetheid sucrose met 10% overtreft. Natuurlijk aanwezig in cichoreiwortels – de belangrijkste inulinebron – wordt het ingezet om voedzame en smaakvolle producten te creëren. Het dient niet alleen als suikeralternatief, maar vervangt ook vet en verhoogt het vezelgehalte, waardoor zowel de smaak als het mondgevoel worden geoptimaliseerd.

Vochtbeheersing bij sproeidrogen: 40% Productiestijging

Tijdens de oogstmaanden augustus en september richt Sensus zijn focus op de cichoreiwortel, als basis voor hun inulineproductie. Hun sproeidroogtechniek speelt een cruciale rol in het omzetten van de geconcentreerde inuline-oplossing naar een handelbaar poeder. Gezien het inherente kleverige karakter van inuline is uiterste precisie vereist om mogelijke systeemvervuiling te voorkomen. Hierbij is de balans van temperatuur en vochtigheidsgraad essentieel voor het behoud van de productconsistentie.

In samenwerking met Sensus heeft Munters een innovatieve draai aan deze uitdaging gegeven. Dankzij de geavanceerde technologie van de Munters Quantum Sorptie Rotor werd de variabele klimaatwaarde omgezet in een geoptimaliseerde constante, wat resulteerde in een verbluffende verhoging van de productiecapaciteit met 40%.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Munters is een wereldleider en premium partner in energiezuinige luchtbehandeling. Met behulp van innovatieve technologieën, creëren onze experts/ingenieurs het perfecte klimaat voor klanten in uiteenlopende industriesegmenten zoals de voedings-, farma- en datacentersector. Vision Your Perfect...

Gerelateerde berichten