Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe verplaatst naar april 2022

Vakbeurzen Maintenance en Worksafe verplaatst naar april 2022
30 okt 2020  |
De vakbeurzen Maintenance en Worksafe stonden dit najaar gepland op 1, 2 & 3 december. Het evenement dat volledig in het teken staat van veilig onderhoud binnen de industrie zou oorspronkelijk plaatsvinden op 21, 22 & 23 april 2020, maar werd door de eerste coronagolf verplaatst naar dit najaar.

Helaas hebben de op 13 oktober aangekondigde maatregelen en het sterk groeiende aantal besmettingen ertoe geleid dat het event wederom verplaatst moet worden. Michiel Schröder, Event Manager: “De gedeeltelijke lockdown geeft te veel zorgen over de opkomst tijdens de beursdagen en de gezondheid van de exposanten, bezoekers en eigen medewerkers. De overheid maakt onderscheid tussen evenementen en beurzen, maar adviseert aan de andere kant ook zo min mogelijk persoonlijke contacten en reisbewegingen. Het besluit om het evenement te verplaatsen was onontkoombaar.”

Dit jaar zou de tweede editie van vakbeurs Maintenance gelijktijdig met vakbeurs Worksafe plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem. Worksafe is een gevestigde Europese vakbeurs met succesvolle edities in Dortmund, Antwerpen en Namen. Hier kwam in 2020 voor het eerst de Nederlandse editie in Gorinchem bij. De combinatie van beide vakbeurzen resulteerde in een sterk en compleet platform voor de industrie. Eén evenement met toepasbare technologie en werkwijzen om een productieproces efficiënter en veiliger te maken. Schröder: “Het concept werd zeer positief ontvangen door de markt. Met ruim 110 exposanten hadden we een mooie beursvloer gevuld met specialisten in onder andere instrumentatie, asset management & field services, software, rampenpreventie en -bestrijding, industriële onderhoudstechnologieën, persoonlijke beschermingsmiddelen en explosieveiligheid”.

Veilig verklaarde locatie

Direct na de officiële “GO” voor het organiseren van vakbeurzen, in juli j.l., is beursorganisator Easyfairs aan de slag gegaan met een preventief protocol met diverse maatregelen. Alle gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor Evenementenhal Gorinchem zijn in september met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle en certificering. Schröder: ”De organisatie heeft er alles aan gedaan om een veilig platform te creëren waar de industrie elkaar op een verantwoorde manier kan ontmoeten en zaken doen. Mede door deze maatregelen behielden we het vertrouwen van de deelnemers en bezoekers. Echter, het sentiment om naar de vakbeurs te komen, verslechterde snel na de nieuwe maatregelen, gepresenteerd in de persconferentie op 13 oktober. Door de onzekere richting van de tweede coronagolf zijn we in gesprek gegaan met de belanghebbenden van het evenement.” De deelnemers van het evenement hebben bij een recente uitvraag vrijwel unaniem aangegeven een voorkeur te hebben om het evenement door te schuiven naar een later moment. Schroder: “We hebben besloten om gehoor te geven aan de wens van exposanten om het evenement te verplaatsen naar 12, 13 & 14 april 2022.”

Voortborduren op een sterk programma

Easyfairs heeft voor deze editie een sterk programma gevormd, waarbij de thema`s Assets, Veiligheid en Human Factor de basis vormen voor het vrij toegankelijke conferentieprogramma. Samen met NVDO, Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud, is een kwalitatief conferentieprogramma samengesteld. Schröder: “De richting van het evenement zetten we door naar 12, 13 & 14 april 2022. De extra tijd die we nu krijgen, geeft ons de ruimte om deze events kwalitatief en kwantitatief te ontwikkelen. We danken alle partijen die ons zo gesteund hebben in de afgelopen periode. Hun betrokkenheid en loyaliteit doet ons goed. We kijken met veel enthousiasme uit naar de editie in 2022 om samen met hen het maximale eruit te halen”.

Klik hier voor meer informatie over Maintenance Gorinchem

Klik hier voor meer informatie over Worksafe

Meer in Evenementen

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Easyfairs events geeft bezoekers een visie van de toekomst. Dankzij specifieke tools en kennis waarmee u vol vertrouwen vooruitblikt. U ontdekt er op zijn minst een succeservaring, waarschijnlijk zelfs een écht keerpunt in uw bedrijfsleven....