Zoek
Sluit dit zoekvak.

Extruded Cereal Products plaatst 2e Jöst zeefmachine

Extruded Cereal Products plaatst 2e Jöst zeefmachine
1 nov 2016  |
ZWOLLE - Extruded Cereal Products uit Helmond maakt geëxtrudeerde ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. ECP hanteert hierbij een hoge kwaliteitsnorm en voldoet dan ook aan een gecertificeerd BRC en HACCP systeem.

Extruded Cereal Products plaatst 2e Jöst zeefmachineVoor koeling en droging zijn enkele produktielijnen voorzien van een wervelbed. Het geëxtrudeerde product kan hierbij weer agglomereren of door onderlinge wrijving stof gaan vormen.  Dit zijn zogenaamde oversize en undersize deelstromen die, ondanks de geringe hoeveelheid, buiten de strenge specificatie vallen.

Voor het afscheiden van deze geringe fracties is recent een tweede schudzeefmachine van JÖST geplaatst ten behoeve van een product dat zich kenmerkt met een laag stortgewicht van 0,1- 0,4 kg per liter bij een doorzet van ongeveer 750 kg per uur.

De zeefmachine heeft twee aansluitende zeefdekken trapsgewijs achter elkaar geplaats. De eerste is voorzien van een stalen gaasdek met een maaswijdte van 3,5 mm voor afzeving van de ‘fines’, gevolgd door een geperforeerde plaat met  25 mm-gaten voor afscheiding van het oversize-materiaal. De uitwisseling van de zeefdekken kan makkelijk plaatsvinden door middel van deels luchtgeveerde deksels op de machine.

Twee onbalansmotoren van JÖST zorgen hierbij voor de juiste trilbeweging. En om trillingsoverdracht naar de directe omgeving in de installatie te voorkomen heeft JÖST een trillingsisolatieframe voorzien van rubber buffers meegeleverd. Een motorrem zorgt uiteindelijk voor een optimale motorafschakeling, waarmee de machine snel door de eigen frequentie loopt en geen ongecontroleerde bewegingen maakt.

Voor meer artikelen over Scheidingstechnieken, bezoek hier onze Filtratie & Scheiden Tech Zone >

Zoek hier naar leveranciers van Zeven en Scheiders en in onze Aankoopgids >

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Jöst GmbH is gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Jöst machines en systemen voor: transport, zeven/ziften, sorteren, doseren en warmte uitwisseling. Dieterle GmbH hoort sinds 2006 bij de Jöst Groep en...

Gerelateerde berichten