Zoek
Sluit dit zoekvak.

White paper: Compliance met EHEDG/NFS voor weegmodules

White paper: Compliance met EHEDG/NFS voor weegmodules
14 apr 2017  |
Soms is een hygiënisch Clean-in-Place ontwerp voor weegmodules en loadcellen vereist. Een nieuwe white paper legt uit hoe een weegmodule wordt gekozen die voldoet aan de richtlijnen van EHEDG/NFS voor een hygiënisch ontwerp.

SWB805 Hygiënische MultiMount™ weegmoduleClean-in-Place (CIP) is een vereiste voor aangepaste weegschalen die permanent geïnstalleerd zijn. Daarom moeten de ingebouwde weegmodules of loadcellen een hygiënisch ontwerp hebben, zodat ze op efficiënte en effectieve wijze kunnen worden gereinigd. Weegapparatuur voor de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie moet voldoen aan de technische richtlijnen die zijn gepubliceerd door de European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) of de National Sanitation Foundation International (NFS) voor hygiënische reiniging.

De white paper bespreekt alle belangrijke aspecten van de hygiënische reiniging van weegmodules en junction boxes. Aandacht wordt besteed aan de verkrijgbare geavanceerde technische oplossingen, inclusief achtergrondinformatie om aan de richtlijnen van de EHEDG en NFS te voldoen.

Download de gratis white paper van METTLER TOLEDO met meer informatie over:

 • Materiaalselectie inclusief staal en kunststof
 • Kritieke ontwerpkenmerken voor weegmodules, loadcellen en junction boxes
 • Het effect van verschillende vormen en oppervlaktekwaliteit die gebruikt kunnen worden in een ontwerp
 • Tips & tricks voor een betere waterafvoer
 • Bescherming tegen binnendringend materiaal inclusief IP-klasse

Klik hier om de gratis white paper van METTLER TOLEDO te downloaden

METTLER TOLEDO levert weegmodules, loadcellen en junction boxes die door de EHEDG en NFS zijn erkend en de volgende kenmerken hebben:

 • Capaciteit: 110, 220, 550, 1100, 2200 en 4400 kg
 • Standaard gecertificeerd door de EHEDG en NSF
 • Volledig zelfdrainerend, voorkomt stilstaand water
 • Spiegelgepolijst zodat de ophoping van bacteriën wordt voorkomen
 • Hardware verkrijgbaar in 304 of 316 roestvrijstaal
 • Roestvrijstalen loadcel, IP68/IP69K-beveiliging
 • Standaard met OIML, NTEP, ATEX, FM-erkenning

Ontdek de nieuwe SWB805 hygiënische Multimount™ weegmodule

Met de SWB805 hygiënische MultiMount™ weegmodules kunt u weegfuncties aan uw  proces toevoegen door een tank, transportband of andere structuur tot een weegschaal om te vormen. Ze voldoen aan de hygiënische ontwerpvereisten, zoals die van de EHEDG en NSF. Het risico op verontreinigingen is miniem en ze worden eenvoudig schoongemaakt.  Alle veiligheidsfuncties zijn standaard ingebouwd, inclusief FM- en ATEX-goedkeuringen. Het beproefde RockerPin ontwerp en de metrologisch goedgekeurde loadcellen garanderen de hoogst mogelijke weegnauwkeurigheid. De SWB805 hygiënische MultiMount™ omvat allerlei functies zoals SafeLock™, die een eenvoudige, veilige en probleemloze installatie en bediening garanderen.

De SWB805: de unieke en ideale oplossing voor uw hygiënische toepassingen.

Lees meer over de nieuwe SWB805 hygiënische weegmodule

Voor meer artikelen over weegsystemen, bezoek hier onze Wegen & Doseren Tech Zone

Zoek hier naar leveranciers van elektronica voor weeg- en doseersystemen in onze Aankoopgids

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

METTLER TOLEDO levert weeg- en meetsystemen en weegcomponenten voor industriële processen, goederenstromen, laboratorium en handel. Weegschalen, weegterminals, weegplateaus tafel- en bokmodellen, op en in de vloer. Weegcomponenten zoals weegmodules en loadcells voor het wegend maken...

Gerelateerde berichten