Zoek
Sluit dit zoekvak.

Automatische palletwikkelaar wikkelt 120 diverse pallets/uur

Automatische palletwikkelaar wikkelt 120 diverse pallets/uur
5 mei 2021  |
Pauwels Sauzen heeft een uitgebreid gamma aan producten, met evenveel verschillende verpakkingen. Zij zochten één snelle automatische palletwikkelaar om al hun pallets, gevuld met diverse ladingen, feilloos te verpakken. Wij stelden hen voor aan de TOSA Savitar automatische palletwikkelaar.

Pauwels is een Belgisch bedrijf dat mayonaise en andere sauzen produceert en verpakt in de meest uiteenlopende verpakkingen: flessen, dozen, emmers, blikken… Al deze producten worden gestapeld op pallets, klaar voor wereldwijde export.

De vraag: flexibel en snel

Door alle verschillende productverpakkingen, zijn de gestapelde pallets bij Pauwels ook heel divers. Toch wilden zij alle pallets met eenzelfde wikkelmachine kunnen omwikkelen. Die machine moest niet alleen uiterst flexibel zijn, maar ook snel.

De montage van de machines dienden we bovendien tot een minimum te herleiden. De verpakkingslijn kon maar kort stilliggen.

Ausloos’ opstelling: automatische palletwikkelaar TOSA Savitar

We stelden Pauwels voor aan de TOSA Savitar palletwikkelaar. Een absolute topwikkelaar die 65 toeren per minuut haalt, en zo tot 120 diverse pallets per uur kan wikkelen.

De TOSA Savitar bij Pauwels kan volgende specificaties aan:

  • Twee verschillende palletmaten
  • Geschikt voor de meest diverse palletladingen: trays, dozen, trays met folie, lege glazen
  • Pallethoogtes tot 2200 mm
  • 120 pallets per uur
  • Flexibel schakelen tussen maten, hoogtes en ladingen
  • Zo optimaal mogelijk wikkelen: de juiste balans tussen een zo sterk mogelijke wikkel en geen teveel aan folie

We rustten Pauwels’ TOSA Savitar palletwikkelaar uit met een dubbele folierol (TOSA 801/1) waardoor de machine bij eventuele foliebreuk of een lege folierol niet stilvalt. De TOSA 475 topsheetdispenser zorgt dat de pallets stofdicht kunnen verpakt worden.

De machine werd uitgevoerd in de signature rode kleur van Pauwels.

We monteerden de wikkelmachine tussen Kerstmis en Nieuwjaar, om hinder op de werkvloer te minimaliseren. De automatische palletwikkelaar werd nauwkeurig aangesloten op de rest van de verpakkingslijn.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten