Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Compacte kettingtransporteur voor 0 tot 20 m3 per uur

Compacte kettingtransporteur voor 0 tot 20 m3 per uur
24 sep 2019  |
De kosten voor het explosieveilig maken van bekertransportsystemen zijn tot wel drie maal hoger dan de transportsystemen zelf. Daarom ontwikkelde Poeth Solids Processing uit Tegelen de kostenbesparende Z-Conveyor die investeringen in ATEX beveiliging voorkomt.

Nieuw van Poeth is nu de Mini Z-Conveyor voor het behoedzaam en explosievrij transport van 0 tot 20 m³ poeders, korrels of granulaten per uur. De Mini Z-Conveyor is compact ontworpen en speciaal geschikt voor inpandig gebruik.

Explosieveilig transport voorkomt hoge kosten voor beveiliging

Droge organische stoffen zijn van nature explosiegevoelig. Dit gevaar ontstaat vooral als ze worden getransporteerd bij snelheden van meer dan 1 m/s. Bekerelevatoren bewijzen hun dienst als producten verticaal moeten worden getransporteerd. Deze systemen functioneren echter alleen bij snelheden vanaf ca. 2 m/s. Daardoor moeten bekerelevatoren verplicht worden uitgevoerd met steeds strengere en kostbaardere ATEX veiligheidsmaatregelen. De kosten voor bijvoorbeeld ontkoppelingen, explosieonderdrukking, -ontlasting, scheefloopbeveiliging, automatisering- en onderhoud van bekerelevatoren zijn op dit moment zelfs tot drie maal hoger dan de transportsystemen zelf. Met de nieuwe Mini Z-Conveyor worden hoge kosten voor ATEX beveiliging voorkomen.   

Energiezuinig transport zonder frictie en statische oplading

De nieuwe Mini Z-Conveyor van Poeth heeft een compact ontwerp en kan daardoor gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande locaties. Ze is ontworpen voor 0 tot 20 m3 per uur en voor horizontaal, verticaal en diagonaal transport. Onder andere omdat de Z-Conveyor uitstekend functioneert bij snelheden ruim onder de 1 m/s, zijn risico’s voor explosiegevaar uitgesloten. Daardoor zijn hoge investeringen in de steeds strengere ATEX beveiliging niet nodig. De Mini Z-Conveyor kent een solide, storingsvrije constructie met weinig bekabeling en elektronica. Dat maakt de Mini Z-Conveyor tot een kostenefficiënt alternatief voor bekertransport. Ze transporteert poeders, korrels en granulaten met weinig frictie en statische oplading. Daardoor is het nieuwe transportsysteem van Poeth bijzonder geschikt voor breukgevoelige grondstoffen. Lastig te transporteren grondstoffen zoals kleverige en vloeibare poeders, korrels en granulaten, laten zich door de Mini Z-Conveyor goed transporteren.

Meer informatie

Poeth investeerde in een eigen testopstelling van de Mini Z-Conveyor waar ze proeven uitvoert met producten van haar klanten. Zo geeft Poeth vooraf de zekerheid van een goed werkend systeem voor elke situatie. Poeth heeft een eigen servicedienst en houdt alle onderdelen van de Mini Z-Conveyor op voorraad. De nieuwe Mini Z-Conveyor is geschikt voor de feed, food, chemie en farmaceutische industrie.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...

Gerelateerde berichten