Search
Close this search box.

De Mogensen Sizer – De nieuwe dimensie in classifiseren

10 jul 2019  |
Na de succesvolle lancering van de MOGENSEN MSizer Extend in 2017 heeft Allgaier Process Technology haar MSizer-portfolio uitgebreid met nog twee modellen: de MSizer Compact - een short-deck-sizer met hoge zeefprestaties, grote capaciteit en een kleine footprint, en de MSizer Giant - 's werelds krachtigste sizer.

Met de integratie van de MSizer in de Allgaier ProcessApp kunnen klanten nu profiteren van extra digitale services.

De MSizer is gebaseerd op de Sizer-screeningtechnologie die meer dan vijf decennia geleden door Fredrik Mogensen is ontwikkeld, waarbij verschillende schermdekken boven elkaar zijn geplaatst, waarbij het bovenste scherm het kleinste en het onderste scherm de grootste helling heeft. De machine is qua techniek, design en functieprincipe aangepast aan de toegenomen behoeften op basis van de modernste simulatiemethoden en talrijke tests in het MOGENSEN technisch centrum.

Hoge zeefkwaliteit en capaciteiten kunnen nu worden bereikt vanwege geoptimaliseerde vibratie van de zeefdekken die niet met de vorige technologie konden worden gerealiseerd. Dankzij het nieuwe zeefdek-concept en de veranderde hellingshoeken van de schermen, combineert de MSizer de hoogste operationele efficiëntie, evenals een robuust en compact ontwerp met aanzienlijk lagere bedrijfskosten.

MSizer Compact
MSizer Compact

De MSizer Compact vervangt de vorige short-deck-sizer MOGENSEN G-Sizer. De geavanceerde technologie is verder geoptimaliseerd. De sizer wordt aangedreven door een enkele vibrator, wat resulteert in het typische elliptische bewegingspatroon dat het vollopen van de schermen tegengaat en de fracties beter separeert. Dit verzekert een efficiënte verspreiding en fractionering van het materiaal. Aldus bereikt de MSizer Compact een doorvoer van meer dan 40 t / uur, b.v. voor feed screening. Het ontwerp van de inlaat en uitlaten maakt een flexibele configuratie mogelijk. Elke machine is aangepast aan specifieke vereisten. De MSizer wordt geleverd in vier maten, met een breedte van 0,5 tot 2 m, wat de capaciteit bepaalt, en met 2 tot 4 zeefdekken. Vanwege het maximale volume richt de MSizer Compact zich voornamelijk op de voedings- en diervoederindustrie, maar kan uiteraard ook voor andere toepassingen worden gebruikt.

De nieuwe MSizer Giant is de krachtigste en meest flexibele long-deck classificeerder op basis van het Sizer-principe. Met een doorvoer van meer dan 80 t / uur, b.v. bij het screenen van kristalsuiker is  de MSizer Giant de grootste sorteerder ter wereld. Vergelijkbaar met de MSizer Extend, worden de zeven in een gedefinieerde lineaire beweging door 2 vibratiemotoren of exciters aangedreven. De MSizer Giant is exclusief gebouwd met een werkbreedte van 3 m en een zeefhoogte van 3,35 m; optioneel met 2 tot 6 zeefdekken. De MSizer Giant is dus geschikt voor alle toepassingen waarvoor extra volume nodig is, zoals suiker of bouwmaterialen. Dit maakt het mogelijk om het aantal Sizer- of conventionele zeefmachines in grote fabrieken te verminderen en daarmee de investeringskosten in infrastructuur en onderhoud effectief te verminderen.

MSizer Extend
MSizer Extend

De kloof tussen de twee nieuwe modellen wordt aangevuld met de volledig geoptimaliseerde MSizer Extend, die al in 2017 werd geïntroduceerd en in bijna alle bulkmateriaaltoepassingen kan worden gebruikt. De machine is verkrijgbaar met een breedte van 1m tot 3m, een zeefdek lengte van 2,4 m,  met 2 tot 6 schermdekken (afhankelijk van de fractioneringsbehoefte).

Alle MSizer-series zijn verkrijgbaar met een nieuwe machinebesturing en geïntegreerde “fail-safe” trillingsbewaking die het faalrisico drastisch beperkt en een veilige en duurzame werking garandeert. Bovendien worden alle MSizers op aanvraag aangeboden voor gebruik in mogelijk explosieve bedrijfsomgevingen als een ATEX-versie.

Om de optimale machine en configuratie te vinden, kunnen klanten hun specifieke toepassing testen in de MOGENSEN-testcentra in Wedel bij Hamburg, Duitsland en in Hjo, Zweden.

MSizer Overview MSizer Compact MSizer Extend MSizer Giant
Aantal Zeefdekken 2 – 4 2 – 6 2 – 6
Zeefdek lengte [m] 1,3 2,4 3,35
Zeefdek breedte [m] 0,5 – 2m 1 – 3m 3m
Aantal motoren 1 2 (of 1 middels as) 2 (of 1 middels as)
Vibratiebeweging elliptisch lineair lineair

Met de uitbreiding van de MOGENSEN MSizer-productfamilie is Allgaier Process Technology in staat om specifiek te reageren op de behoeften van klanten uit een breed scala van industrieën en biedt daarnaast een digitale service met de ProcessApp. Klanten kunnen de Allgaier Service2Go nu via een smartphone of tablet gebruiken en reserveonderdelen rechtstreeks bij hun machine opvragen of contact opnemen met de fabrikant. Door de QR-code van de machine op de MSizer zelf te scannen, kan de machine onmiddellijk worden geïdentificeerd en hebben klanten toegang tot een digitale kopie. In aanvulling op de bestelling van reserveonderdelen, kan de documentatie van de specifieke machine worden bekeken op de productielocatie. Ook in het geval van gepland onderhoud of in het geval van een storing, is er  slechts één klik nodig om contact op te nemen met het serviceteam van Allgaier Process Technology. De app is beschikbaar in 5 talen in het Duits, Engels, Frans, Spaans en Zweeds.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IP Handling (een 100% dochter van Allgaier Process Technology):

Mark de Bruijn
M: +31 6 83043130
E : mark.de.bruijn@iphandling.nl
I  : https://www.allgaier-process-technology.com
A: Databankweg 20 | 3821AL  Amersfoort
T : +31 341 722 455

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

IP Handling vertegenwoordigt al meer dan 35 jaar de Allgaier groep. Deze bestaat uit de dochters Mogensen, Fredrik Mogensen AB en ALMO Process Technology. Dit zijn stuk voor stuk toonaangevende fabrikanten van geavanceerde zeef-, droog-,...