Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Een volautomatische afzaklijn voor diervoederpremixen van Natural Gums

Een volautomatische afzaklijn voor diervoederpremixen van Natural Gums
1 feb 2023  |
Natural Gums, een producent van premixen voor diervoeders, had nood aan een efficiëntere oplossing voor de verpakking van hun kleine en grote batches poeders. We begeleidden hen in de overstap van manuele afzakking naar een volautomatische verpakkingslijn. Ontdek hier meer over het project.

Over Natural Gums

Natural Gums is een Duitse producent van premixen voor de diervoederindustrie, meer bepaald voor natte diervoeders. De premixen zijn poeders die worden verwerkt in de voeders. De mengsels worden in kleine en grote batches verpakt in papieren openmondzakken.

Van manuele afzakking naar een volautomatische lijn

Vroeger verpakte Natural Gums hun premixen door middel van meerdere manuele stations. Dit vergde veel mankracht, met veel tijdverlies en een verhoogde kans op fouten tot gevolg. Het was hoog tijd voor een kostenefficiëntere oplossing, dat altijd hetzelfde resultaat opleverde.

De vereisten van de verpakkingslijn

Een van de belangrijkste eisen was dat de afzakking op een heel nauwkeurige manier gebeurde. Zakken van bijvoorbeeld 16 kilogram moeten exact zoveel wegen, niet meer of minder. Het was ook essentieel dat de nieuwe verpakkingsmachine snel van het ene product naar het andere kon overschakelen.

Verder was het belangrijk dat er beperkte technische kennis nodig was voor de bediening van de machines. Makkelijke inspectie en reiniging was ook mooi meegenomen.

Werking van de volautomatische lijn

Via de volautomatische afzaklijn kan Natural Gums premixen verpakken in verschillende zakmaten, tussen de 10 en 25 kg. Het verpakken gebeurt steeds in omgeplooide en genaaide papieren openmondzakken.

Enkel de lege zakken en pallets worden nog manueel klaargelegd. De verpakkingslijn zorgt verder dat de premixen correct worden verpakt, de gesloten zakken netjes op een pallet worden gelegd, en de pallets automatisch worden gewikkeld en voorzien van een topvel. Op die manier zijn ze waterdicht en klaar voor transport.

De machines die gebruikt werden

De afzaklijn werd samengesteld met de volgende machines:

  • Z-Belt Conveyor van Poeth
  • Futura Technipes afzakinstallatie met nettoweger
  • Winner 600 Green robotpalletiser
  • TOSA 090/455 palletwikkelaar met topvel
  • Pallettransport

Stel uw volautomatische afzaklijn samen

Heeft u ook nood aan meer automatisering binnen uw afzakproces? Dan helpen wij u graag verder. Neem contact met ons op, dan bespreken we samen wat uw noden zijn en welke machines het meest geschikt zijn voor uw producten.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten