Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Draagbare stofmeting direct in mg/Nm³

Draagbare stofmeting direct in mg/Nm³
28 sep 2018  |
Optyl, specialist in gas- en stofmetingen, heeft in eigen huis een gepatenteerde, draagbare analyser ontwikkeld die overeenkomstig NEN-EN-13284-1 stof meet en daarbij het resultaat direct weergeeft in mg/Nm³.

De stofmeting is gebaseerd op de isokinetische staalname zoals gebruikt voor kalibratiemetingen van stof. Dit houdt in dat de snelheid van het luchtstaal in de aanzuigleiding continue dezelfde is als die in het systeem. Samen met het staal worden ook de de temperatuur, vochtigheid en druk gemeten.

Opstelling

Het eerste gedeelte van de opstelling betreft de klassieke isokinetische bemonstering zoals die door milieulabo’s wordt uitgevoerd. In de analyser kan daarbij een filter worden geplaatst om conform de procedure ook een gravimetrische stofbepaling uit te voeren.

Het tweede gedeelte is een laserdiffractie stofmeter met een nauwkeurigheid van 1µg/m³. Ook hier wordt van het staal de temperatuur, vochtigheid en druk gemeten, alsmede de zuurstofconcentratie en massadebiet. Deze bijkomende parameters maken het mogelijk om het meetresultaat te herleiden naar normaal omstandigheden en zodoende een resultaat in mg/Nm³ te presenteren.

De hele opstelling is ingebouwd in een draagbare koffer die on-site kan worden ingezet. het systeem wordt geregeld via een PLC en HMI. De pomp van het systeem is tegen de invloed van vocht beschermd. Tot de opties behoren een verwarmde meetsonde en diverse communicatie-systemen.

Toepassing

De analyser geeft direct een correcte stofconcentratie aan is dus uitermate geschikt voor de controle van filters door filterfabrikanten en eindgebruikers die hun processen willen optimaliseren. Wekenlang wachten op uitslagen van milieulabo’s behoort daarmee tot het verleden.

De analyser is eind 2018 beschikbaar, maar op Solids Antwerpen wordt een bèta-versie gepresenteerd. Ook toont Optyl stofmeters van het fabricaat ENVEA – PCME.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Optyl BVBA – uw specialist in stofmeting Optyl is uw oplossing met betrekking tot stof en stofmeting. Van Low Budget Stofmeting tot Broken Bag Detection , van officiële mg/Nm³ tot QAL1 metingen : Optyl is...

Meer van Optyl BVBA

Gerelateerde berichten