Zoek
Sluit dit zoekvak.

Natte Stofmeting

Natte Stofmeting
6 apr 2023  |
Voor stofmetingen bij natte omstandigheden, zoals verzadigde en condenserende lucht, heeft Optyl sinds een 10-tal jaar de QAL 182 Wet Stack in het programma. Deze stofmeting is ondertussen aan zijn 2de generatie toe en wereldwijd staan er inmiddels meer dan 300 waaronder ook verschillende in de BeNeLux.

Recent heeft ArcelorMittal te Gent, de vroegere Sidmar staalfabriek, zijn 2de aangekocht. Deze beide toestellen staan op de kolenmaallijnen. Op deze lijnen wordt het kolen fijn gemalen om daarna te injecteren in de hoogovens.

Deze installaties staan continu op stikstof als preventie tegen explosies. Door het vocht dat aanwezig is in de kolen en dat vrijkomt bij het malen, is een standaard stofmeter niet geschikt.

Het toestel, dat zowel uit een staalvoorbereiding als effectieve stofmeting bestaat, is volledig QAL 1 en conform de EN14181. Volledig in orde om continu te meten volgens de strengste eisen van Europa.

Het staal wordt uit het process aangezogen door middel van een venturi-effect en via een verwarmde leiding naar een oven gebracht. Hierdoor blijft het aanwezige vocht steeds in gasfase en treedt er geen condens of druppelvorming op.

Vervolgens wordt het staal gemeten door de QAL 181 stofmeter. Deze stofmeter werkt volgens het laser principe en is bijgevolg dan ook zeer nauwkeurig na kalibratie.

Optyl verzorgt niet enkel de verkoop maar ook de installatie, opstart, indienstname, kalibratie en het maandelijks onderhoud zodat dit high level toestel steeds performant kan presteren.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Optyl BVBA – uw specialist in stofmeting Optyl is uw oplossing met betrekking tot stof en stofmeting. Van Low Budget Stofmeting tot Broken Bag Detection , van officiële mg/Nm³ tot QAL1 metingen : Optyl is...

Meer van Optyl BVBA