Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eenvoudige handling, hygiënische werkwijze: JEL Konti

Eenvoudige handling, hygiënische werkwijze JEL Konti - J. Engelsmann AG
2 okt 2019  |
J. Engelsmann AG, toonaangevende leverancier van procestechnologie voor de stortgoedindustrie, heeft gereageerd op de groeiende vraag naar hoogwaardige zeefoplossingen.

De JEL Konti trilzeef is her ontwikkeld en nu niet alleen heel makkelijk te reinigen, ook de bediening van de machine zelf is sterk vereenvoudigd.

Eenvoudige handling, hygiënische werkwijze JEL Konti - J. Engelsmann AG
Er zijn slechts een paar handgrepen nodig om het inlegzeef uit de machine te trekken.

Ter voorkoming van productafzetting is de zeefbehuizing minimalistisch uitgevoerd met gladde, makkelijk te reinigen oppervlakken.

De trilzeef zelf is gemonteerd op een frame met ronde buizen en de zeeftrog heeft afgeronde hoeken met een vergrote radius en geen dode ruimtes. Hierdoor kan de zeef eenvoudig en snel gereinigd worden.

Alle inwendige onderdelen zijn gemakkelijk toegankelijk en de afdichtingen kunnen eenvoudig verwijderd en teruggeplaatst worden.

De minimalistische zeefbehuizing overtuigt met gladde, gemakkelijk te reiniging oppervlakken.

De vernieuwde trilzeef JEL Konti kan zonder gereedschap bediend en onderhouden worden. Het vervangen van het zeefraam is sterk vereenvoudigd en kan dankzij het speciale ladesysteem in enkele seconden uitgevoerd worden. Zodra de machinedeksel verwijdert is, kan het zeefraam aan de voorzijde als een lade uit de behuizing worden getrokken.

De toe- en afvoer van het product hoeft daarvoor niet onderbroken te worden, laat staan gedemonteerd. Het vervangen van een zeefraam hoeft dan ook niet langer dan 30 seconden te duren. Ook de nieuwe lichtere machinedeksels met ergonomische handvaten zorgen ervoor dat de bediening van de machine eenvoudig is. 

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Engelsmann AG levert hét proces voor alle soorten stortgoederen. Sinds 1873 bieden wij proces technische oplossingen voor alle soorten stortgoed. Ons leveringsprogramma omvat zeefmachines, Big Bag vul- en losinstallaties, mixers en laboratoriumapparatuur. Hiernaast levert Engelsmann...

Gerelateerde berichten