Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Particle Size Characterization 2024

Particle Size Characterization 2024
Particle Size Characterization 2024

Waarom de cursus Deeltjeskarakterisering?

De karakterisering van deeltjes heeft betrekking op een breed scala aan materialen en producten, variërend van grote moleculen (eiwitten en polymeren), micellen, micro-emulsies, virussen, druppels, latexen, fijnstofdeeltjes, pigmenten, klei en mineralen tot zand en grind.

Poeders en korrelig materiaal zijn van cruciaal belang in de industrie. Ongeveer 80% van de industriële processen behandelt dergelijke vaste stoffen. Alleen al in de chemische industrie is de helft van de eindproducten en 75% van de halfafgewerkte producten in poeder- of korrelvorm.

Delft Solids Solutions biedt twee cursussen die zijn gewijd aan de karakterisering van deeltjes:

In de eerste 2-daagse cursus Deeltjesgrootte Karakterisering worden de algemene basisprincipes en definities van deeltjesgrootte en deeltjesvorm besproken, en worden technieken voor de verdeling van deeltjesgrootte uitgelegd en vergeleken. Voor- en nadelen van de technieken worden belicht en veelvoorkomende valkuilen bij de karakterisering van deeltjesgrootte worden interactief besproken. Nauwkeurigheid, kwaliteit en kwaliteitscontrole zijn afzonderlijke onderwerpen die samen met de selectie van geschikte meettechnieken worden behandeld. Een volledig uitgerust laboratorium bevindt zich op dezelfde locatie als waar de cursus wordt gegeven, wat een perfecte mix tussen theorie en praktijk mogelijk maakt.

Deze cursus staat in nauwe relatie tot de 1-daagse cursus Porositeit en Oppervlaktekarakterisering. Beide cursussen zijn samen gepland om deelname aan beide cursussen mogelijk te maken in een serie van 3 dagen.

 

Date
26 nov 2024 - 27 nov 2024

Location
Delft Solids Solutions

Share this event

Uitgelichte video

Evenementen

Events