Waarom de cursus Porositeit en Oppervlaktekarakterisering?
De karakterisering van deeltjes omvat een breed scala aan materialen en producten, variërend van grote moleculen (eiwitten en polymeren), micellen, micro-emulsies, virussen, druppels, latexen, fijnstofdeeltjes, pigmenten, klei en mineralen tot zand en grind.
Poeders en korrelig materiaal zijn van cruciaal belang in de industrie. Ongeveer 80% van de industriële processen behandelt dergelijke vaste stoffen. Alleen al in de chemische industrie is de helft van de eindproducten en 75% van de halfafgewerkte producten in poeder- of korrelvorm.
Delft Solids Solutions biedt twee cursussen die zijn gewijd aan de karakterisering van deeltjes:
In de cursus Porositeit en Oppervlaktekarakterisering worden de algemene basisprincipes en definities van porositeit, dichtheid, poriegrootteverdelingen en specifiek oppervlak van vaste materialen besproken. Daarnaast worden ook de karakterisering van verschillende soorten actieve sites (bijv. katalysatoren) en hun oppervlakte besproken. Voor- en nadelen van de technieken worden belicht en veelvoorkomende valkuilen bij porositeit en oppervlaktekarakterisering worden interactief besproken. Nauwkeurigheid, kwaliteit en kwaliteitscontrole zijn afzonderlijke onderwerpen die samen met de selectie van geschikte meettechnieken worden behandeld. Een volledig uitgerust laboratorium bevindt zich op dezelfde locatie als waar de cursus wordt gegeven, wat een perfecte mix tussen theorie en praktijk mogelijk maakt.
Deze cursus staat in nauwe relatie tot de cursus Karakterisering van Deeltjesgrootte. Beide cursussen zijn opeenvolgend gepland om deelname aan beide cursussen in een serie van 3 dagen mogelijk te maken.
Voor wie?
Je bent een operator, analist, laboratoriummanager of technoloog en bent direct betrokken en/of geïnteresseerd in de karakterisering van deeltjes. De inhoud van de cursus is afgestemd op postbachelor (Post-HBO) niveau, maar de combinatie van theorie en praktische voorbeelden maakt de cursus geschikt voor zowel ervaren analisten op het niveau van beroepsonderwijs (MBO) of VAPRO-C als deelnemers met een academische achtergrond.
Date
28 nov 2024