Zoek
Sluit dit zoekvak.

Farmaceutische zeefmachine voor gemakkelijk en veilig schoonmaken

Op maat gemaakte farmaceutische ronde zeefmachine voor gemakkelijk en veilig schoonmaken
25 apr 2017  |
Farmaceutische trillende zeef aangepast voor verwijdering van componenten in afgesloten toestand.

Als het gaat om de verwerking van werkzame farmaceutische ingrediënten dan is het kunnen afsluiten van de productieomgeving erg belangrijk. Niet alleen dient het product te worden beschermd tegen invloeden van buitenaf, ook medewerkers moeten beschermd zijn tegen blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

In de farmaceutische industrie hebben productkwaliteit en hygiëne absolute prioriteit. Daarom is het noodzakelijk  dat apparatuur gemakkelijk schoon te houden is. Het verwerken van werkzame farmaceutische bestanddelen gebeurt daarom meestal in een luchtdichte omgeving. Russell Finex werd benaderd door een fabrikant van farmaceutische producten met de vraag of het mogelijk was om een reeds geïnstalleerde hygiënische circulaire zeefmachine aan te passen om het proces van schoonmaken in de afgesloten omgeving te vereenvoudigen.

Voorheen moesten werknemers de productielocatie in beschermende pakken betreden om de zeefmachine te kunnen reinigen en contact of inademen van de farmaceutische poeders en stof te vermijden. Deze werkwijze was echter niet helemaal schoon en veilig aangezien de apparaten werden blootgesteld aan de lucht, en gevaarlijke stoffen op het pak mee naar buiten konden komen. Om dit risico weg te nemen wilde de fabrikant een farmaceutische zeef hebben die was aangepast voor eenvoudige reiniging in een afgesloten omgeving.

Na overleg met Russell Finex kwam men tot de conclusie dat de meest gebruiksvriendelijke oplossing een Russell Compact Sieve® met een aangepast klemsysteem zou zijn. Dit systeem maakt overdracht van potentieel gevaarlijke contactonderdelen naar de afgesloten schoonmaakruimte mogelijk zonder risico’s voor de medewerker.

Farmaceutische trillende zeef aangepast voor verwijdering van componenten in afgesloten toestandEr werden extra klemmen op de te verwijderen componenten gemonteerd. In gesloten toestand houden deze klemmen de onderpan, het gaas en het deksel bij elkaar zodat zij in één geheel naar een afgesloten cabine vervoerd kunnen worden voor reiniging. Aangezien de Russell Compact Sieve® ontwikkeld is als gesloten systeem zijn dit de enige componenten die mogelijk in contact kunnen komen met werkzame farmaceutische stoffen. Het is dus afdoende om deze drie componenten samen af te kunnen sluiten. Het lekken van schadelijk materiaal is hiermee uitgesloten en de drie componenten aaneen zijn veilig te hanteren. De drie componenten worden samen naar een reinigingsruimte gebracht.

Eenmaal in de cabine (binnen de farmaceutische industrie ook wel bekend als ‘glovebox’) wordt het materiaal op eenvoudige wijze gedemonteerd door openen van de klemmen. Alle versies van de innovatieve Russell Compact Sieve® zijn makkelijk te reinigen en opnieuw te monteren met het oog op tegengaan van uitvaltijd van de productielijn. Deze compacte vibrerende zeefinstallaties zijn in bestaande productielijnen in te passen. Er zijn veel verschillende maten en opties beschikbaar, en Russell Finex kan machines verregaand aanpassen om aan specifieke eisen van farmaceutische toepassingen te voldoen.

Russell Finex is opgericht in 1934 en heeft een schat aan ervaring met het ontwikkelen en installeren van op maat gemaakte farmaceutische zeven en filtratie-apparatuur bij gevestigde bedrijven in de farmaceutische sector waaronder Pfizer, GSK, Wyeth en Sanofi-Aventis. Russell Finex levert hoogwaardige oplossingen voor de verwerking van farmaceutische poeders in afgesloten omgevingen. Neem vandaag nog contact op met Russell Finex, en ga na of in uw situatie verbetering mogelijk is.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...