Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Industriele ultrasoon zeef apparatuur voor fijne poeder

Industriele ultrasoon zeef apparatuur voor fijne poeder
27 aug 2019  |
Atomising Systems Ltd. is gespecialiseerd in technologieën voor poeder- en korrelproductie door het verstuiven van gesmolten metalen.

Een van de belangrijkste producenten en -exporteurs van tin in China kocht een ultrasone verstuiver van Atomising Systems Ltd. voor een fabriek in soldeerlegeringen (lood/tin). Door de toegenomen vraag en de noodzaak om winstgevender te worden, en vanwege nieuwe wetgeving, was een nieuw verstuivingsysteem nodig en werd er een centrifugale verstuiver van Atomising Systems aangeschaft.

Het resulterende soldeerpoeder vereist een deeltjesgrootte van minder dan 45 micron, en daarom moet het worden gescreend, om overmaatse deeltjes te verwijderen. Bovendien moet het systeem een doorvoersnelheid van 110 kg/uur te kunnen handhaven. Na al eerder zeefapparatuur van Russell Finex te hebben gekocht, kwam Atomising Systems Ltd. ook nu weer uit bij Russell Finex voor een oplossing.

Na een aantal productproeven werden twee industriele ultrasoon zeef apparatuur geselecteerd. Anders dan separators die op veren zijn gemonteerd, maken deze separators van een aandrijfmotor gebruik met een afzonderlijke behuizing met een rubberen ophanging. Dit zorgt voor een aanzienlijke verhoging van de zeefefficiëntie, waardoor zowel hogere verwerkingssnelheden als een grotere nauwkeurigheid van scheiding worden verkregen. Als aanvulling op de zeven werden Russell Vibrasonic® Deblinding Systemen op de zeeframen geïnstalleerd om te voorkomen dat het soldeersel het zeefgaas blokkeert.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten