Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Innovatief bulkstation voor snellere en efficiëntere verlading maïsvoermeel

21 jan 2022  |
Zo snel mogelijk een oplossing ontwikkelen om zo efficiënt en goedkoop mogelijk maïsvoermeel te laden. Dat was de uitdaging die Europese graanleverancier Maselis ons voorschotelde. In amper 9 maanden ontwierpen en bouwden we een 14-cellig bulkstation met een totale volume van 1800 m³. De vrachtwagens rijden onder de trechters en vullen hun laadruimte rechtstreeks. Snel, (kosten)efficiënt en hygiënisch.

Kleine footprint, grote impact

Maselis wou zijn bestaande fabriek aan de haven in Roeselare uitbreiden met een innovatief bulkstation. En dat op zeer korte termijn, met een zo klein mogelijke footprint. Het doel: maïsvoermeel zo snel mogelijk in de silo’s krijgen en een versnelde manier van laden ontwikkelen. SCE ontwierp, produceerde en installeerde het bulkstation, rekening houdend met de bestaande fabriek en de noden van de klant. We kozen voor gladde wand silo’s voorzien van vlindertrechters, voor optimale leegloop van het maïsvoermeel.

Van ontwerpplan tot installatie

Ons partnerbedrijf Bifes stond in voor het procesontwerp. De ingenieurs tekenden een optimaal proces uit en zochten naar de beste machines die ze op de juiste manier integreerden. Na productie van alle onderdelen installeerde een ervaren SCE-montageploeg het bulkstation op basis van de door ons ontworpen tekeningen. De ploeg moest bouwen op een kleine oppervlakte. Een extra uitdaging, omdat de aan- en afvoer van vrachtwagens niet stilgelegd kon worden.

Snelle en probleemloze opstart

Toch slaagden we erin om de oplossing én het gebouw te installeren in slechts 9 maanden. Een mooi voorbeeld van wat SCE en Bifes samen kunnen bereiken op vlak van opslag en transport. Begin 2020 ging het bulkstation in productie. Maselis is “zeer tevreden” over het project. Onze klant prees het concept, de uitwerking, de manier waarop het station gebouwd werd, de montageploeg én de goede opvolging van de projectmanager. “Alles verliep netjes, proper en volgens de afspraken”.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

SCE ontwerpt modulaire processilo’s die minder plaats innemen dan ronde silo’s en u toestaan om 27% meer op te slaan. Door hun specifieke ontwerp kunt u onze silo’s monteren in eender welke productie-eenheid. Ook uw silogebouw...

Gerelateerde berichten