Search
Close this search box.

Centimeterwerk bij Bierbrouwer Bolten

Centimeterwerk bij Bierbrouwer Bolten
14 jan 2022  |
Bij de Duitse bierbrouwer Bolten liet SCE een gloednieuw siloblok met 8 cellen via het dak in het hoofdgebouw zakken. Centimeterwerk, dat ervoor zorgde dat de brouwerij slechts een heel beperkte tijd stillag.

De vraag van Bierbrouwer Bolten was duidelijk, maar niet evident. De vier verouderde ronde silo’s voor de opslag van mout in het hoofdgebouw moesten worden vervangen, de opslagcapaciteit moest omhoog en de brouwerij mocht tijdens de werken maar zo kort mogelijk inactief zijn. De vierkanten silo’s van SCE waren de oplossing.

Snelle aanpak

Waar vroeger vier ronde silo’s stonden, zijn nu acht vierkanten silo’s precies ingepast in het gebouw. Zo is de ruimte maximaal omgezet in opslagcapaciteit voor mout. De hele constructie werd vooraf gemonteerd op de parking van de brouwerij. Vervolgens werd het dak geopend, de oude silo’s verwijderd en de nieuwe SCE silo’s neergelaten, een paar centimeter van de binnenmuren. Nadien werden de cellen voorzien van een stevig silodek en alles werd aangesloten aan de nieuwe installatie. Door deze aanpak werden drie weken gewonnen. De brouwerij Bolten lag uiteindelijk slechts drie weken stil voor deze ingrijpende werken. Dit ook mede door een uitgekiende planning, die werd opgemaakt in samenwerking met machinebouwer Bühler. Zij namen die installatie van het gloednieuwe machinegedeelte voor hun rekening.

Uitgekiende planning

“We wisten de montage te optimaliseren door samen met de partner uit te dokteren wat tegelijkertijd kon gebeuren”, zegt projectmanager Gilles Pannecoucke. “We schoven onze planningen in mekaar. De klant had op voorhand gevraagd om niet de coördinatie zelf te moeten doen. We hebben dat helemaal overgenomen en op voorhand een perfecte planning uitgedokterd. De klant was achteraf heel tevreden. Ik heb zelfs twee bakken bier gekregen (lacht).”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

SCE ontwerpt modulaire processilo’s die minder plaats innemen dan ronde silo’s en u toestaan om 27% meer op te slaan. Door hun specifieke ontwerp kunt u onze silo’s monteren in eender welke productie-eenheid. Ook uw silogebouw...

Gerelateerde berichten