Search
Close this search box.

Let's Sample: PTS Automatic Sampler

7 jul 2021  |
De PTS high-end automatische monsternemer kan worden gebruikt voor het nemen van representatieve monsters van poeders, granulaten of vlokken uit pneumatische transportleidingen. De sequentie start met een extern signaal, waarna de monsterbuis door een pneumatische cilinder in de productstroom wordt bewogen.

Het productmonster wordt uit de lijn genomen door een opening in de monsterbuis. De overdruk in het pneumatisch transportsysteem zorgt voor een soepele doorstroming van het monster naar het bemonsteringssysteem waar het wordt opgevangen in een monsterpot. De monsterpothouder bevat een drukindicator en een handmatige klep met filterbus om het bemonsteringssysteem drukloos te maken voordat de monsterpot wordt losgekoppeld. 

Door zijn nauwkeurige afwerking is deze monsternemer zeer geschikt voor hoogwaardige toepassingen in de voedings- en zuivelindustrie. De PTS is intern ATEX 2014/34/EU gecertificeerd, extern ATEX 2014/34/EU gecertificeerd is optioneel. 

PTS monsternemers kunnen worden geleverd inclusief besturingseenheid, bestaande uit een kast met Siemens Logo PLC en zekeringen, schakelaars, motorbeveiliging en frequentieomvormer. De kast is intern bedraad en getest en standaard geschikt voor een niet-geclassificeerde zone. Deze eenheid is optioneel verkrijgbaar conform ATEX 2014/34/EU. 

Een goed genomen productmonster geeft een correcte weergave van de productie. TBMA heeft een complete range automatische monsternemers die een representatief en betrouwbaar beeld geven en toepasbaar zijn voor granulaten, vlokken en poeders. 

Onze monsternemers zijn geschikt voor gebruik bij bunkers en valpijpen of in pneumatisch transport. Ze kunnen in de meeste gevallen in bestaande systemen worden geïntegreerd. 

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

TBMA is gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van componenten en systemen voor het verwerken van bulkgoederen. Ons uitgebreid programma hoogwaardige apparatuur is geschikt voor het hanteren van poeders en korrels met bewezen betrouwbaarheid in de...