Search
Close this search box.

M.T.B. ITN-PL afzakinstallatie voor buisfolie met bottom-up vulsysteem

M.T.B. ITN-PL afzakinstallatie voor buisfolie met bottom-up vulsysteem
6 aug 2021  |
De ITN-PL afzakinstallatie van M.T.B. is een van de nieuwste afzakinstallaties op de markt met bottom-up vulsysteem.  Deze machine, die in buisfolie verpakt, is perfect voor bedrijven die poeders stofarm willen verpakken in buisfolie, en een relatief hoge capaciteit willen draaien. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de M.T.B. ITN-PL afzakinstallatie:

Bottom-up afvulling

De ITN-PL afzakinstallatie werkt volgens het bottom-up vulsysteem. Dat houdt in dat de zak gevormd buisfolie wordt omhooggetrokken en een schroef van onder naar boven de zak vult.

Stofarm verpakken van poeders

De manier van vullen zorgt ervoor dat stofrijke producten, zoals poeders, stofarm verpakt kunnen worden. Dat betekent een hygiënischere omgeving en minder productverlies.

Compacteren

Nog voor het product in de buisfoliezak terechtkomt, kan een productroerder het product compacteren richting doseerschroedf. Het product wordt dan al lichtjes samengedrukt vooraleer het via verticale schroefdosering in de zak wordt gebracht.

Perfect om poeders te verpakken

Veel poeders die u anders moeilijk kan verpakken in PE-zakken, kunnen met deze machine toch netjes worden verpakt. De machine is heel geschikt voor poeders in de voedingssector, maar ook bouwmaterialen behoren tot de mogelijkheden. De machine is ook uitgerust met een sonde die de koplucht uit de zaak zuigt, vooraleer de zak geseald wordt. Een soort van labyrintontluchting zorgt dat eventuele restlucht nadien nog uit de zak kan ontsnappen.

3 tot 5 zakken per minuut

Afhankelijk van de poeders die u wenst te verpakken, haalt de machine een snelheid van zo’n drie tot vijf verpakte zakken per minuut in 25 kg.

Buisfolie: goedkopere zakken

De prijs per zak ligt bij buisfolie vaak lager dan bij bijvoorbeeld openmondzakken of ventielzakken.

Variabele zaklengte + automatisch omstellen

De lengte van de zak is bij de M.T.B. ITN-PL variabel in te stellen. U kan de machine zo instellen dat hij automatisch omschakelt naar een ander zakformaat.

Hoge reinigbaarheid

Deze poeder verpakkingsmachine is heel toegankelijk en daardoor gemakkelijk te reinigen. De vloer eronder is volledig bereikbaar, waardoor u vlot onder de machine kan.

 MTB. ITN-PL afzakinstallatie in uw verpakkingsproces?

Deze poeder verpakkingsmachine is een interessante investering voor wie op zoek is naar een hygiënische, snelle en flexibele manier om poeders te verpakken in PE zakken.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...

Gerelateerde berichten