Search
Close this search box.

Poeth ZHM hoog-frequent zeefmachine zelfreinigend

Poeth ZHM hoog-frequent zeefmachine zelfreinigend
11 okt 2021  |
Het principe van de Poeth ZHM zeefmachine is gebaseerd op hoog-frequente trilbewegingen. Dit is mogelijk doordat enkel het zeefdek in trilling wordt gebracht en niet de gehele machine. Alleen de noodzakelijke massa-traagheid (zeefdek) wordt in trilling gebracht.

Zeef efficiency

Doordat het zeefdek in een hoogfrequente trilling wordt gebracht, is het mogelijk om een veel hogere zeef efficiency te realiseren in vergelijking met gangbare tril- of schutzeefmachines.

Trillingen op gebouw / staalbouw nihil

Doordat de massa welke in trilling wordt gebracht erg gering is, zijn vervolgens de trillingen die overgebracht worden op de staalbouw en/of gebouw vrijwel nihil.

Er is dus geen zware ondersteuning met grote stijfheid benodigd.

Zeefwissel in < 30 sec

Het flexibele zeefdek wordt automatisch op spanning gebracht en kan in minder dan 30 sec gewisseld worden. 

Zelf reinigend / automatische reiniging

Het unieke aan dit systeem is dat, na “x” draai uren, het zeefdek automatisch gespannen en ontspannen kan worden. Het is als het ware een elastiek die aangetrokken wordt, en een grotere amplitude veroorzaakt bij het spannen / ontspannen. Wigvormige flakes, welke vast zijn gaan zitten in het zeefdek, worden van het dek afgeschoten (als het ware gelanceerd). Dichtslibben van het dek is hiermee vrijwel uitgesloten.

Toepassingen / industrieën

  • Recycling (b.v. plastic recycling) – Geschredderd plastic wordt o.a. door Color en NIR sortors gesorteerd. De kwaliteit van sorteren gaat echter sterk omhoog als de fines voortijdig afgezeefd worden. Doordat de machine zichzelf reinigt is deze bij uitstek geschikt voor deze toepassing.
  • Petfood – De consument een zo gering mogelijk aandeel gruis in een zak honden of katten brokken. De ZHM machine wordt om die reden net voor de verpakkingsmachine geplaatst. Eenvoudige en snelle zeefdekwissel is hier vaak noodzakelijk.
  • Granen en andere organische grondstoffen – Veel grondstoffen worden gemalen. Om de maalmolen niet onnodig te belasten met fijne deeltjes die in de grondstof aanwezig zijn, worden deze nog voor de molen afgezeefd. Hiermee wordt een maximale capaciteit met de molen gerealiseerd

Testmachine

Wilt u capaciteit en functionaliteit testen?

Voor deze vraag staat een complete testopstelling gereed, waarbij zoveel mogelijk de praktijksituatie benaderd zal worden. Dit geeft zekerheid dat de gerealiseerde oplossing uiteindelijk ook het gewenste eindresultaat zal leveren.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...