Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eenvoudig de juiste veiligheid berekenen met VALVIO

Eenvoudig de juiste veiligheid berekenen met VALVIO
20 sep 2021  |
In de markt zijn er tal van veiligheden. Ze komen voor in verschillende soorten en maten. Zo ook in de luchtinstallatie van transportsystemen voor vast stoffen (bulk).

Fabrikant HEROSE introduceert met VALVIO nieuwe software waarmee u de juiste veiligheidskleppen kunt selecteren. Op basis van de parameters van uw proces en installatie, berekent de applicatie commercieel en technisch gezien de beste oplossing voor uw systeem. Het berekenen van de juiste veiligheid was nog nooit zo eenvoudig!

Ron van de Weerd, directeur A.S.E Repair BV, legt uit: “Van oudsher wordt bij het ontwerpen van een installatie tabellen gebruikt of een handmatige berekening gemaakt om de juiste veiligheidsklep te kiezen voor de installatie. Een tijdrovend proces waar gedegen training en kennis voor nodig is. VALVIO versneld dat proces en geeft direct advies in welke veiligheidsklep het beste past bij uw installatie. Er wordt daarbij gekeken naar de juiste grootte, het materiaal en type voor de veiligheid. Daarmee wordt de beste prijs-kwaliteitsverhouding in ogen gehouden. Techniek is daarbij leidend, zodat er altijd een veiligheidsklep geadviseerd wordt die technisch gezien optimaal presteert”.

Altijd de juiste veiligheid voor uw installatie

VALVIO is in feite een applicatie waarmee de optimale veiligheidsklep ontworpen en geselecteerd kan worden. Conform geldende kwaliteits- en veiligheidseisen gericht op DIN EN ISO 4126-7, AD 2000, ASME Section VIII en API520. Ron: “Er wordt als het ware een realistische simulatie gemaakt van procesomstandigheden en situaties waar de druk wegvalt of er tegendruk ontstaat. Dit om fouten tot een minimum te beperken. Daarbij wordt er een berekening gemaakt van de omstandigheden in toevoer- en afvoerleidingen en werking van de veiligheidsklep”.

Fabrikant HEROSE biedt de VALVIO software aan om gratis te gebruiken. Via onderstaande links kunt u de software downloaden en ook diverse tips rondom installatie en gebruik bekijken. Heeft u vragen? Of wilt u graag eens sparren over welke veiligheden het beste in uw installatie passen? Het team van A.S.E Repair BV adviseert u graag.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

A.S.E. Repair BV: bekwame vakspecialisten Bij A.S.E. Repair BV zijn we sinds 2003 gespecialiseerd en gecertificeerd in het bouwen, installeren en onderhouden van appendages in cryogeen- en stoominstallaties, als: •  Regelkleppen •  Reduceertoestellen •  Peilglazen...

Meer van A.S.E. Repair BV

Gerelateerde berichten