Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Metaaldetectiesysteem voor eipoeders

Metaaldetectiesysteem voor eipoeders
23 jun 2021  |
Jansen Control Systems levert en onderhoudt diverse end- of -line inspectiesystemen voor de voedselverwerkende industrie. Onlangs werd er samengewerkt met een eierverwerkingsbedrijf om hun controle proces te optimaliseren.

Van ei tot eipoeder

Deze producent van eierproducten verwerkt ei, eiwit en eigeel tot hoogwaardige eipoeders en verpakt deze in zakken van 25kg. Tijdens het verwerkingsproces komt het product in aanraking met meerdere machines en kunnen er metaal- en rvs-deeltjes in het product achterblijven. Om deze ongewenste deeltjes op te sporen, maakte het bedrijf gebruik van een metaaldetector en een magneetscheider. Deze machines waren echter verouderd en Jansen Control Systems werd benaderd voor een nieuwe toekomstbestendige oplossing. Met elkaar werd gekozen voor een roterende magneet van Sollau en een nieuwe Fortress BBK zakken metaaldetector.

Twee controlepunten

Voordat de poeder in zakken wordt verpakt, stroomt het in een vrije val opstelling door de Sollau roterende magneet. Dankzij de roterende staafmagneten is er zeer intensief contact met het product en worden de kleinste magnetische metaaldeeltjes, tot wel 30 μm, verwijderd. Door middel van de uitschuifbare magneetlade kunnen de opgevangen deeltjes zeer eenvoudig uit het systeem worden gehaald.

Eenmaal verpakt, wordt het product nog een keer door de Fortress BBK metaaldetector gecontroleerd. Deze “Big Bag” metaaldetector is speciaal ontwikkeld voor het detecteren van de kleinste metaaldeeltjes in grote zakken en dus uitermate geschikt voor het controleren van de 25kg zakken.

Dankzij deze twee nieuwe machines is deze eierproducent weer klaar voor de toekomst en kunnen ze met een gerust hart hun klanten bedienen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Al meer dan 20 jaar bouwen wij machines voor de voedingsindustrie. Wij zijn begonnen in een oude kippenschuur, maar leveren inmiddels aan de grootste pluimveeverwerkers van Nederland en ver daar buiten.

Meer van Jansen Control Systems B.V.

Gerelateerde berichten