Zoek
Sluit dit zoekvak.

Minimizing the Angel's Share: bulk monitoring met Sensite Solutions

Minimizing the Angel's Share: bulk monitoring met Sensite Solutions
Met een knipoog naar het deel van whisky die, opgeslagen in vaten, verdwijnt in de lucht en ook wel the Angel’s Share wordt genoemd, helpen wij onze klanten om dit deel zo minimaal mogelijk te houden.

Niet alleen whisky, maar ook van stortgoederen zoals cacao, granen, diervoer en oliën verdwijnt tijdens opslag een deel door aantasting door broei, ongedierten, schimmels, etc: 5 tot 10 % van het productverlies na de oogst, is een gevolg van slechte monitoring tijdens transport en opslag.

Meten is weten ……..

Ieder product heeft zijn eigen karakteristieken als het gaat om de ideale temperatuur en luchtvochtigheid waarin ongedierte kan leven, producten gaan ontkiemen, schimmels tot wasdom komen etc. Voordat broei ontstaat is er doorgaans al een omgeving ontstaan waarin beestjes en schimmels optimaal kunnen verblijven. Door continue temperatuur en vocht te meten is het mogelijk om uitspraken te doen over de conditie, en daarmee over de houdbaarheid van producten.

1 meter onder de oppervlakte zal de relatieve luchtvochtigheid van de afgesloten lucht in evenwicht komen met het vochtgehalte binnenin het product. De hierbij ontstane relatieve luchtvochtigheid wordt ook wel Equilibrium Relative Humidity (ERH) of Water Activity (Aw) genoemd. Op basis van het gewenste vochtgehalte voor een specifiek product, kan zo de ERH (Equilibrium Relative Humidity) bij lokale condities worden vastgesteld. Sensite Solutions biedt continue monitoring van RH (relatieve luchtvochtigheid) en temperatuur zowel in product en in de omgeving.

En weten wat je meet ……..

Meten van diverse waarden geeft veel informatie maar genereert vooral ook heel veel data. Sensite Solutions maakt van deze grote bulk aan data inzichtelijke informatie. Wij distilleren en met behulp van logaritmen berekenen wij waarden die van betekenis zijn en die in één oogopslag te interpreteren zijn. Zoals onze Safety Graph die laat zien wat de ideale omstandigheid is van opslag van bulk commodities. Hieronder een voorbeeld van deze grafiek voor de opslag van graan:

Over Sensite Solutions

Sensite biedt een scala van draadloze sensoren aan die allerlei waarden kunnen meten en die voor verschillende toepassingen en vanaf diverse locaties worden gebruikt. Afhankelijk van de locatie en wensen van de klant bieden we verschillende platformen aan om de sensormetingen via onze cloud-server op de website van de klant te tonen.

Onderstaande carroussel toont de basis van de oplossingen die Sensite biedt:

Uitgebreid pakket sensoren


In diverse verscheidingsvormen beschikbaar (afhankelijk van het project).

Meest effectieve infrastructuur

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Sensite Solutions is a leading Dutch company dealing with sensor technology in industries and agriculture. For more than 20 years, we have been investigating industrial problems of various characters – commodity storage, logistics, civil engineering,...

Meer van Sensite Solutions B.V.

Gerelateerde berichten