Zoek
Sluit dit zoekvak.

Poedermonstername met een lepel? Dat kan anders!

Poedermonstername met een lepel? Dat kan anders!
11 jun 2024  |
Monstername van vaste stoffen (poeders, granulaten) is een eenvoudig klusje. Helaas weet nog lang niet iedereen dit. Zo ontving ik onlangs per e-mail de volgende vraag: “Wij nemen in ons bedrijf monsters (poeders) van de grondstoffen voor ons proces. Hiervoor gebruik ik nu een lepel/schep. Het probleem is dat ik zo niet in de big bag (container) zelf een monster neem, maar alleen aan het oppervlak aan de bovenkant. Hierdoor heb ik geen representatief monster. Is hier een oplossing voor?”

Handiger en veiliger

Een bekend probleem. Ik zie regelmatig dat kwaliteitsmedewerkers voor het nemen van monsters een zak openscheuren en dat ze dan met een lepel een monster uit de zak scheppen. En dat terwijl het veel handiger en veiliger kan. Er zijn diverse monsternametools voor droge poeders, korrels en granulaten.

Neem de PowerProof; een draagbare motoraangedreven monsternametool die kan worden gebruikt voor monstername in uiteenlopende industrieën, waaronder voor voedingsmiddelen, cosmetica, farmaceutische producten en chemische applicaties. Hiermee schroef je letterlijk in de diepte van de container waardoor een representatief monstername wordt verkregen.

Representatief monster

Met de PowerProof kun je monsters nemen van poeders, korrels of granulaten met een afmeting tot 5 mm vanuit verschillende soorten containers (big bags, gepalletiseerde tassen, vaten en tanks). Dit monstername-instrument biedt een ergonomische, eenvoudige manier om een representatief monster te verkrijgen. De PowerProof is verkrijgbaar in horizontale of verticale monsternameconfiguratie.

In onderstaande video laat ik je zien hoe eenvoudig de Powerproof werkt.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf en in elke industrie anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij...