Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe DSM optimale voedselveiligheid en hygiëne van hun premixen voor babyvoeding bereikt met high-care menglijnen

Hoe DSM optimale voedselveiligheid en hygiëne van hun premixen voor babyvoeding bereikt met high-care menglijnen
23 nov 2023  |
DSM is een Nederlandse multinational, actief in de sectoren gezondheid, voeding en life science. In 2017 benaderde DSM Dinnissen voor de realisatie en totale systeemintegratie van hun high-care productiefaciliteit voor de productie van premixen voor babyvoeding in hun nieuwe vlaggenschipfabriek in Buk, Polen.

In deze customer story met Anton Vleeshouwers (Project Director) en Małgorzata Matysiak (Project Manager en nu Site Manager in Buk) lees je:

Wat voor DSM belangrijk was bij het kiezen van een gekwalificeerde partner
Hoe DSM en Dinnissen samenwerkten om optimale voedselveiligheid, kwaliteit en hygiëne in het hele productieproces te bereiken
Hoe DSM downtime verminderde dankzij het hygiënische ontwerp van hun nieuwe menglijnen
Over de opzet en systeemarchitectuur in de DSM-fabriek in Polen
Waarom DSM Dinnissen al heeft aanbevolen voor diverse toekomstige (interne) projecten

DSM over de samenwerking

“In onze fabriek in Polen zijn we gespecialiseerd in oplossingen voor babyvoeding. Wij produceren premixen met alle gewenste functionele ingrediënten (vitaminen, mineralen en aminozuren) voor enkele van de grootste producenten van babyvoeding ter wereld. Door garant te staan voor de beste veiligheid en kwaliteit van onze babyvoedingsproducten hebben we een positieve invloed om de volksgezondheid.

Voor de productielijnen in onze nieuwe fabriek zochten we een partner die de capaciteit, kennis en ervaring had om een aantal zeer hygiënische high-care menglijnen te bouwen en te integreren. We hadden al eerder met Dinnissen gewerkt, dus we wisten dat ze veel expertise hebben, hoogwaardige apparatuur leveren en uitblinken in hygiënische oplossingen. Daarnaast waren referenties van groot belang in ons selectieproces. Het feit dat Dinnissen ook werkt met enkele van de grootste merken in babyvoeding versterkte ons vertrouwen dat ze in staat zouden zijn om ook onze productielijnen te realiseren.”

Een systeemintegrator die de verantwoordelijkheid nam voor het hele project

“Bij het beoordelen van potentiële partners sprong Dinnissen eruit: als systeemintegrator konden zij het hele proces aan, van productinname tot automatisering en besturing, en zij waren bereid om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor de proceslijnen.

Al in de engineeringfase toonde Dinnissen zich bereid een stap verder te gaan door te helpen bij het ontwerpen van de optimale lay-out voor het proces en de verpakkingsinstallatie in onze fabriek. Ook voorzagen ze ons van alle benodigde documentatie, inclusief de door ons gevraagde aanvullende veiligheidstekeningen. Bovendien garandeerde Dinnissen volledige traceerbaarheid, met inzicht in de gebruikte materialen, wat ons de garantie gaf dat het productieproces veilig en betrouwbaar was. Dinnissen maakte indruk op ons met hun inzet en expertise.”

Onze geautomatiseerde high-care menglijnen

“Dinnissen heeft onze nieuwe menglijnen vanaf nul ontworpen, geproduceerd en geïnstalleerd. We ontvangen al onze ingrediënten in zakken en Big Bags. De ingrediënten uit de kleinere zakken worden met de hand verwerkt, terwijl de Big Bags automatisch worden geleegd en gewogen. Hygiëne en productveiligheid zijn essentieel in onze productielijn. Samen met Dinnissen hebben we daarom een aantal stappen opgenomen in de lijn waardoor we de hoogste veiligheid kunnen garanderen. Na het doorlopen van deze stappen gaan de ingrediënten naar een van de Pegasus®-mengers, waar ze worden gemengd tot homogene en geconcentreerde mengsels. Deze premixen worden vervolgens nauwkeurig gedoseerd in Big Bags en zakken via een bag-in-box systeem, waarna ze klaar zijn om naar onze klanten te gaan.

Dinnissen ontwierp en produceerde de complete productielijnen, inclusief volledige automatisering en besturing. Bij het ontwerp heeft Dinnissen veel aandacht besteed aan het bedieningsgemak. De machines zijn gemakkelijk toegankelijk en snel te reinigen. Omdat we voor onze premixen een grote verscheidenheid aan ingrediënten gebruiken, is flexibiliteit een cruciaal onderdeel van ons productieproces. De machines van Dinnissen zijn zo ontworpen dat er vrijwel geen restproduct in de machines achterblijft, waardoor er structureel veel minder vaak gereinigd hoeft te worden. Op deze manier wordt stilstand tot een minimum beperkt.”

Proactieve communicatie om te blijven verbeteren

“Bij projecten van deze omvang is het niet mogelijk om alle problemen te voorkomen. Een voorbeeld hiervan is het Bag Filling System, een nieuwe technologie waar we veel van verwachtten, maar die in de productie nog niet zijn volledige potentieel heeft bereikt. Dinnissen blijft echter proactief in de communicatie en is bereid het werk te doen om eventuele problemen op te lossen en hun systemen te verbeteren.

Uiteindelijk zijn we zeer tevreden over de samenwerking met Dinnissen. Onze state-of-the-art menglijnen werken uitstekend en als we vragen of opmerkingen hebben, denken hun engineers met ons mee en zijn ze snel en proactief in hun communicatie. Dit heeft geresulteerd in een zeer constructieve samenwerking. Ik heb Dinnissen al aanbevolen voor diverse toekomstige projecten in onze organisatie, waaruit blijkt hoeveel vertrouwen we in het bedrijf hebben.”

Klanten die ons bezoeken zijn onder de indruk van onze kwaliteitsnormen

“Onlangs hebben we veel positieve klantenaudits en bezoeken aan deze fabriek gehad, waarbij er veel waardering was voor onze kwaliteitsnormen in de fabriek en voor de apparatuur die er staat.”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...

Gerelateerde berichten