Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lindor uitermate geschikt voor mengen van cacao

Lindor uitermate geschikt voor mengen van cacao
9 mrt 2022  |
Steeds meer fabrikanten onderkennen belang van zorgvuldig mengen cacao. Voor consumenten is niet de prijs, maar de kwaliteit van de chocolade het belangrijkst. Onze 'gentle' mengtechnologie past heel goed bij deze trend. Zonder afbraak te doen aan de kwaliteit, textuur, en smaak van de cacaobonen mengen onze machines de bonen met andere batches of andere producten.

Zwaartekracht doet het meeste werk

Vaste schoepen in een ronddraaiende trommel nemen de cacaobonen mee, zodat de zwaartekracht het meeste werk doet om het product te mengen. Er worden verder geen krachten op de bonen uitgevoerd zoals bij andere mengers. Er ontstaan dus geen (wrijvings-)hitte, de cacaobonen worden niet aan stukken geslagen of vervormd en oliën en vetten blijven gemengd met de bonen.

Omdat de zwaartekracht het meeste werk doet, gebruikt de mixer bijzonder weinig stroom, normaal 2.2 kW, waarbij 1 kW genoeg is voor een batch van 500 kg. De unieke werking van deze mengers brengt nog meer belangrijke voordelen met zich mee: een korte mixtijd, eenvoudige reiniging en minimale ontmenging.

Bacteriën uitroeien met stoom

Een optie op onze mengers die voor de cacaoverwerkende industrie interessant kan zijn is de dubbele mantel gevuld met stoom. De cacaobonen worden dan tijdens het mengen verhit, waardoor bacteriën zoals salmonella het proces niet overleven.

Gepaste behandeling voor zorgvuldig geteelde cacaobonen

Een zeer belangrijk voordeel van onze technologie is de voorzichtige manier waarop onze machine de cacaobonen behandelt. Als een boer zo veel liefde en werk in zijn gewassen heeft gestoken om perfecte cacaobonen te kweken, zou het zonde zijn als we die vervolgens breken of versplinteren met een ruwe mengmethode.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Enige jaren geleden introduceerde Lindor een eigen unieke visie op het mengen van droge stoffen, de “gentle touch meng” techniek. Deze uitermate vriendelijke maar optimale menging wordt veroorzaakt door schoepen die in de mengtrommel zijn...

Gerelateerde berichten